Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Hvordan ser treningen din ut på en uke?

Hvordan ser treningen din ut på en uke?
- af Christina Agerbeck
02.08.2024

Da jeg startede med CrossFit, bestod stort set alle mine CrossFit-træninger af workouts, jeg eller mine venner havde sat sammen. Der var ingen struktur. Det var blot bygget op af øvelser, jeg synes var sjove og som gav sved på panden. Vi havde stort set heller ingen variation i træningen. Med tiden fokuserede jeg mere på at øve mine svagheder, og jeg begyndte at følge et generisk program (et standardprogram, som alle har adgang til). Jo mere jeg voksede i sporten, jo mere seriøst tog jeg det. Derfor fik jeg en coach og dermed et personligt CrossFit-træningsprogram. Efter Corona begyndte jeg igen på et generisk CrossFit-program, som jeg faktisk har fulgt lige siden. Programmet inkluderer to træningssessioner om dagen, seks gange om ugen.

Hvis man gerne vil udvikle sig i sporten, er det ultimative at have struktur i træningen. Uden det er det meget svært at opbygge progression. Der er så mange øvelser, elementer og teknikker, der skal arbejdes på. For at sikre, at jeg når hele vejen gennem spektret, er det godt at følge et specifikt træningsprogram til CrossFit. Det er også betryggende og rart at møde op i træningslokalet og vide, hvad der er på dagens program. For mange kan det være demotiverende at skulle opfinde den dybe tallerken selv, hvor et specifikt CrossFit-program fortæller dig, hvad du skal lave.

Jeg har også været i sporten så længe nu, at jeg kender mine svagheder og min krop, så jeg justerer det generiske træningsprogram, så det passer bedre til mig.

Hvor ofte skal du træne?

Det er meget forskelligt, hvor ofte man skal træne. Det afhænger nemlig af flere faktorer som for eksempel din træningserfaring, dit træningsniveau og dine målsætninger.

Jeg træner to gange om dagen, seks dage om ugen af flere grunde:

  • Det er muligt at få mere træning ind i løbet af ugen
  • Mine træninger kan være kortere i forhold til, hvis jeg kun trænede én gang. Min tålmodighed løber hurtigt op, jeg bliver ukoncentreret og keder mig. Så med én lang session vil kvaliteten blive dårligere.
  • Det er nemmere at få det til at passe med studielivet.
  • Jeg elsker at træne.

I løbet af ugen sørger jeg for at have tre til fire vægtløftnings-/styrkesessioner, to gymnastiksessioner, tre-fire sessioner med CrossFit-træninger, en-to sessioner, der er ren cardio/threshold (løb/maskinearbejde). Derudover skal der øves skills og laves accessory. Og så svømmer jeg en gang om ugen. Både for ikke at overtræne, men også for at blive bedre. Jeg er så dårlig til at svømme.

Du skal altid huske, at det ikke er antallet af træninger pr. uge, der afgør, om du overtræner, eller om du rykker dig fysisk. Det er afgørende at have den rigtige sammensætning, for du kan naturligvis ikke træne benhårdt to gange om dagen, seks gange om ugen, for det er simpelthen ikke muligt at restituere sig fra træningen.

#}

Eksempel på en treningsuke

Mandag

1. økt: Vektløfting og styrke

2. økt: CrossFit-økt

Tirsdag

1. økt: Gymnastikk

2. økt: Enten 'active rest' eller utholdenhetstrening

Onsdag

1. økt: CrossFit-økt

2. økt: Vektløfting og styrke

Torsdag

Svømming

Fredag

1. økt: Gymnastikk/CrossFit-økt

2. økt: Vektløfting og styrke

Lørdag

1. økt: CrossFit-økt

2. økt: Vektløfting og gymnastikk/styrke

Søndag

Hviledag eller en lang og rolig løpetur


Husk å restituere

Når jeg trener så mye og med en så hard belastning på kroppen, prøver jeg å prioritere kroppsterapi/sportsmassasje. Med den mengden trening kan det ikke unngås å ha vondt et eller annet sted. Derfor er det viktig for meg å ta godt vare på kroppen, så jeg får behandling cirka hver uke.

Det aller viktigste med trening er at man synes det er gøy det man gjør. Hvis jeg ikke hadde glede av å være aktiv og drive med sport, ville jeg hatt veldig vanskelig for å finne motivasjonen. Jeg nyter å bruke kroppen min, utfordre den og merke dens utvikling. Jeg har drevet med sport siden jeg var helt liten. Det startet med gymnastikk som barn og dans gjennom hele ungdommen, inntil jeg begynte med CrossFit som 24-åring. Jeg er ikke i tvil om at jeg resten av livet vil være fysisk aktiv. Jeg blir helt rastløs hvis jeg ikke beveger meg. Og en aktiv livsstil er bare en fantastisk måte å leve livet på!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point