Den ultimate guiden til kondisjonstrening med en AssaultBike
03.06.2024

Hvorfor er AssaultBike en game-changer for kondisjonstrening?

Hvis du ennå ikke har prøvd den, så har du helt sikkert hørt om den. AssaultBike’en representerer en revolusjon innenfor cardiotrening. Dette er maskinen alle elsker å hate – og med god grunn. Den får pulsen din opp, svetten til å renne, og utfordrer kondisjonen din som intet annet utstyr. Møt Airbike’en, din nye partner i cardiotrening.

AssaultBike endrer din workout

På en AssaultBike er det ene og alene deg selv som bestemmer intensiteten, altså det er din egen kraft som driver maskinen. Det er ingen hjelp å hente, kun din egen utholdenhet og viljestyrke. Bruken av hele kroppen er nødvendig for å skape fart – armene dine drar i håndtakene, mens bena overfører en masse watt til pedalene. Den direkte forbindelsen mellom innsats og resultat gjør Airbikes til et uovertruffent verktøy i funksjonell trening og cardio.
Stopper du, stopper airbike’en. Så det er bare om å holde den i gang for å gjennomføre treningen!

Slik bruker du Assault Fitness’ AssaultBike til å forbedre din kondisjon

Som oftest telles hjulenes omdreininger i kalorier, hvor det i workouts skal oppnås et bestemt antall kalorier. Mengden kalorier avgjør intensiteten. Jo flere kalorier som skal sykles, jo mer aerob blir treningen. Airbike’en er derfor perfekt for ulike treningsintensiteter. Ved kortere intervaller kan det arbeides på sprinteffektivitet og dermed din anaerobe kapasitet. For de lengre intervallene kan du arbeide på din utholdenhet.

Det er selvfølgelig ikke mulig å ha samme fart i de lange intervallene som du har i de korte intervallene. Derfor er det en fordel å kjenne til de ulike tempiene du kan jobbe i. Jeg ser alltid på RPM når jeg sitter på min Airbike. Jeg har gjennom tiden lært hvilket tempo jeg skal ligge på avhengig av den enkelte treningsintensiteten. På den måten sikrer jeg meg at jeg forhåpentligvis ikke dør i workout’en eller kan utfordre meg selv på å holde et høyt tempo.

Jeg er alltid klar til å presse meg selv til å bli bedre. Det er ikke mye som kan forbedre kondisjonen din bedre enn en AssaultBike.
Ved å ha en bestemt pace du skal følge, har du din egen coach rett ved hånden. Hvis du har en ukentlig trening hvor det inngår en AssaultBike i programmet, kan du fra uke til uke øke ditt tempo (RPM) og dermed forbedre din kondisjon.

Tilpasning av sykkelen

Airbike’ens sete kan justeres opp/ned og frem/tilbake. Jeg er ikke så høy, så jeg foretrekker å ha setet fremme. Her kan jeg enklere nå håndtakene og skyve bedre gjennom. Høyden på setet avhenger av hvor lenge jeg skal sitte på min AssaultBike. Ved kortere intervaller har jeg setet lavere enn ved lengre intervaller. Den lavere setehøyden gjør det lettere for meg å presse gjennom med hele benet, men samtidig syrer jeg også raskere til.

Den litt høyere setehøyden strekker bena mine litt mer, og jeg syrer derfor ikke til på samme måte. Jeg kan dog ikke presse like hardt, noe som heller ikke er nødvendig ved de lengre intervallene.