Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Vekt og Kroppsanalyse

Merke
Farve

En kroppsanalyseskala gjør det mulig å måle kroppens sammensetning på en enkel, rask og presis måte. Vekten beregner og gir oversikt over alle de viktigste kroppsverdiene, inkludert fettprosent, muskelmasse og metabolsk alder. Målingene kan gi en indikasjon på din kropps helse.

Hos Fitness Engros fører vi et bredt utvalg av kroppsanalyseskalaer hovedsakelig til bedrifter, men også til private. De smarte kroppsanalyseskalaene kan blant annet brukes i treningssentre, hvor medlemmene kan tilbys presise målinger av deres kroppssammensetning.

Hva er en kroppsanalyseskala?

En kroppsanalyseskala er, som navnet antyder, en skala som er i stand til å analysere kroppens helse. Denne typen skala skiller seg ut fra en tradisjonell baderomsskala ved ikke bare å gi informasjon om vekten din, men også mange andre viktige informasjoner som fettprosent, hvileforbrenning, kroppsvæske i prosent osv. Disse informasjonene kan være nyttige hvis man er i gang med et vekttap, har en drøm om å få større muskler eller trener til et halvmaraton.

En kroppsanalyseskala er altså nyttig hvis man ønsker et mer detaljert og nyansert bilde av kroppens sammensetning enn hva en baderomsskala kan gi. Jo mer man vet om kroppen sin og dens sammensetning, desto lettere blir det å endre usunne vaner og sette en mer sunn retning for livet sitt.

Kroppsanalyseskalaer og bruk av BIA-teknologi

De fleste kroppsanalyseskalaer bruker en smart teknologi kalt BIA – Bioelektrisk Impedans Analyse.

Denne teknologien fungerer ved at små elektriske impulser strømmer gjennom kroppen. De små, presise impulsene passerer raskt gjennom hydrerte muskler og væske, men på veien gjennom kroppen vil impulsene møte motstand i form av blant annet fettvev. På den måten er det mulig å måle og beregne kroppssammensetningen. De små elektriske impulsene er helt ufarlige.

Tanita og andre produsenter av kroppsanalyseskalaer bruker BIA-teknologi, da det er en av de beste og mest presise metodene for å beregne kroppssammensetningen.

På de enkelte produktsidene kan du lese mer om hvilken teknologi de forskjellige skalaene bruker, og hvor mange målepunkter de tilbyr.

Disse funksjonene har en kroppsanalyseskala typisk

En kroppsanalyseskala skiller seg ut fra en tradisjonell baderomsskala ved å ha en lang rekke funksjoner. Alle funksjonene har ett overordnet formål – å analysere og gi innsikt i kroppens helse.

Det kan være stor forskjell på hvilke og hvor mange funksjoner kroppsanalyseskalaene tilbyr, men mange av funksjonene går igjen.

Kroppsanalyseskalaer kan typisk måle følgende kroppsverdier:

 • Fettprosent
 • Muskelmasse
 • Kroppsvekt
 • Metabolsk alder
 • Kroppsvæske i prosent
 • BMI
 • Vurdering av kroppssammensetning
 • Hvileforbrenning
 • … og andre interessante verdier!

Les mer om de mest populære funksjonene nedenfor.

Vekt, fettprosent og muskelmasse

En kroppsanalyseskala kan først og fremst måle kroppens vekt, fettprosent og muskelmasse.

Kroppsvekt sier utelukkende noe om hvor mye man veier og er ikke nødvendigvis et tegn på hvor sunn kroppssammensetningen er. Allikevel kan det være nyttig informasjon.

Kroppsanalyseskalaer kan ofte også måle kroppens fettprosent og muskelmasse, som viser hvor mange prosent av kroppens vekt som består av fett, og hvor mange kilo av den totale kroppsvekten som består av muskler. Definisjonen av en sunn fettprosent avhenger av alder og kjønn.

BMI

Kroppsanalyseskalaer er også i stand til å måle BMI, som sier noe om forholdet mellom en persons vekt og høyde. BMI-tallet vil kunne fortelle om man regnes som overvektig, undervektig eller normalvektig. BMI-tallet bør imidlertid kun brukes som en rettesnor og ikke som en fasit, da man godt kan ha en høy BMI selv om man er sunn og frisk.

BMI står for Body Mass Index.

Metabolsk alder

Med en kroppsanalyseskala er det også mulig å måle den metabolske alderen.

Den metabolske eller fysiske alderen sier noe om hvor sunn kroppen er basert på faktorer som muskelmasse, kroppsfett m.m.

Har man en lavere fysisk alder enn biologisk alder, er det et tegn på at man har en sunn kropp. Det motsatte gjelder hvis den fysiologiske alderen er høyere enn den biologiske alderen. Man kan for eksempel ha en høyere fysiologisk alder enn biologisk alder hvis man har en inaktiv livsstil og/eller dårlige kostvaner.

Beinmasse og muskelkvalitet

Av andre funksjoner kan nevnes måling av beinmasse og muskelkvalitet.

Muskelkvalitet beskriver kvaliteten på musklene og måles ut fra muskelfibrenes tetthet. Ønsker man å bli sterkere og mer muskuløs, må man jobbe mot større muskelmasse og høyere muskelkvalitet.

Beinmasse angir hvor mange kilo ens bein veier og er, i likhet med de øvrige informasjonene, med på å gi bedre innsikt i kroppssammensetningen.

Anbefaling til daglig kaloriinntak

I vårt sortiment vil du også finne kroppsanalyseskalaer som er i stand til å gi personlige anbefalinger til daglig kaloriinntak. Med utgangspunkt i disse anbefalingene kan man tilpasse kaloriinntaket sitt.

Slik brukes en vekt med kroppsanalyse

En vekt med kroppsanalyse kan som kjent by på mange forskjellige funksjoner, men det gjør den ikke nødvendigvis komplisert å bruke. Vi forhandler utelukkende brukervennlige kroppsanalyseskalaer.

Til alle skalaene følger det med en bruksanvisning som du alltid kan ty til hvis du er i tvil om hvordan skalaen skal brukes.

Slik brukes en kroppsanalyseskala:

 1. Kroppsanalyseskalaen skrus på
 2. Brukeren stiller seg opp på skalaen med bare føtter
 3. Brukeren tar tak i håndtakene (hvis det er en skala med håndtak)
 4. Brukeren står stille i 15-30 sekunder (varigheten kan variere fra modell til modell)
 5. Brukeren får vist resultatet av målingen direkte på skjermen og kan få resultatet på utskrift

Kroppsanalyseskalaer er egnet for treningssentre, personlige trenere, fysioterapeuter m.fl.

Vi forhandler kroppsanalyseskalaer til mange forskjellige yrkesgrupper og kommersielle formål. En kroppsanalyseskala er ikke minst nyttig for treningssentre, personlige trenere og fysioterapeuter, som vil ha muligheten til enkelt og presist å kunne måle klienters og medlemmers helse.

Hos oss kan du sannsynligvis finne den beste kroppsanalyseskalaen for deg basert på dine behov og preferanser. Har du behov for hjelp til å velge, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Utforsk vårt store utvalg av kroppsanalyseskalaer

Vårt utvalg av kroppsanalyseskalaer er både stort, attraktivt og variert.

Her på siden finner du kroppsanalyseskalaer i flere forskjellige prisklasser og med mange forskjellige funksjoner. Foruten selve skalaene tilbyr vi papirruller som du kan bruke når du skal skrive ut resultatene fra målingene.

Kroppsanalyseskalaer fra Tanita

Tanita er et av de merkene de fleste tenker på først når temaet er kroppsanalyseskalaer - og med god grunn.

Tanita er en av de ledende produsentene av skalaer med kroppsanalyse, og vi er både stolte og glade for å kunne tilby en lang rekke skalaer fra nettopp Tanita. Du bør kjøpe en kroppsanalyseskala fra Tanita hvis du vil ha funksjonalitet, kvalitet og brukervennlighet for pengene.

Tanita kroppsanalyseskalaer er blant de mest etterspurte blant personlige trenere og leger.

Transportable kroppsanalyseskalaer

En transportabel kroppsanalyseskala er et godt valg hvis du ønsker å kunne flytte rundt på skalaen og eventuelt ta den med deg når du skal besøke klienter o.l. I vårt sortiment finner du flere transportable skalaer som byr på et kompakt og lett design.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point