Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER
Merke
Vektintervall
Farve
Spar 20%
SQ&SN CF Olympic vægtstang - 20 kg
SQ&SN OL Vektstang 20 kg

kr 1 916  / kr 2 395,00 

Fitness Engros A/S selger alle typer vektløftestenger (rettstenger så vel som curl-stenger), OL-, pump-, triceps- og sekssidede stenger - samt Body Pump Bars med mer. 

Vektløftestangen er det perfekte treningsredskapet for alle som trener fitness eller styrketrening. Men hvis du er ny på treningsstudioet, vil du raskt oppdage at det finnes et mangfold av forskjellige stenger du kan velge mellom. 

Hver vektløftestang er laget for helt spesifikke øvelser for å optimalisere treningen og forebygge skader. I tillegg til form, størrelse og vekt, kan vektløftestangen ha forskjellig rifling (grep på stangen), fjæring (hvor mye den gir etter) og ermer (enden av stangen som bærer vektskivene). 

En riktig vektløftestang forebygger skader

En vektløftestang er ikke bare en vektløftestang. Den er et nøye avbalansert verktøy som hjelper deg med å løfte vekter og forme kroppen din. Den hjelper deg med å utføre ulike styrkeøvelser, slik at du forbrenner fett og styrker musklene dine. Men den er også designet for å forebygge skader. Derfor er det viktig at du velger riktig stang når du trener. 

"Kan jeg ikke bare bruke en vanlig vektløftestang til alt?" - spør du kanskje. 

Jo, det kan du. Men ved å velge en spesialstang kan du i større grad variere treningen, rehabilitere skader og fokusere på teknikk.

Her er et utvalg av stengene du vil komme over. Et godt utstyrt treningssenter bør ha de fleste av disse stengene. Og med denne lille guiden er du bedre rustet når du skal kjøpe vektløftestang. 

Forskjellige typer vektløftestenger 

Vektløftestenger er laget av enten børstet stål eller fjærstål - noen til og med i aluminium. Du vil ofte støte på engelske uttrykk i vektutstyr. På engelsk kalles en vektløftestang for eksempel en "barbell". Derfor har stangen ofte "bar" i navnet. 

Standard vektløftestang

Den vanlige vektløftestangen, som de fleste kjenner til. Den brukes nesten overalt der man trener med løse vekter. Dette er typen stang du oftest finner i treningssentre. 

Vektløftestenger finnes i forskjellige varianter for å gi et bedre grep. Alle er rillet, men vektløftestenger spesielt for knebøy har også rifling i midten, slik at de ikke sklir av nakken. 

Den vanlige vektløftestangen er best egnet for klassiske øvelser som benkpress, knebøy, markløft, skulderpress og roing. Og de kan vanligvis bære 3-600 kg, avhengig av kvaliteten. De beste stengene har grov rifling for godt grep. Bruk gjerne grep for å beskytte hendene. 

Stangen kan variere i tykkelse, rifling og fjæring. De finnes også i forskjellige lengder og vekter. Ofte ser du stenger som veier 10, 15 og 20 kilo. 

Derfor er stangen for knebøy ofte tykkere i diameter. Stangen for markløft har større fjæring og gjerne grov rifling. Stangen for benkpress har ingen fjæring i det hele tatt. 

Olympisk vektløftestang 

Den olympiske stangen er laget spesielt for olympisk vektløfting. Denne stangen ser du ofte i crossfit-sentre. Den er designet for å forebygge skader. Derfor har den olympiske stangen større fjæring. Den er mer fleksibel. Vær oppmerksom på at olympiske stenger ikke tåler å bli sluppet fra hodet. 

Vekten ligger vanligvis på 15 eller 20 kilo. De kalles også populært for dame- og herrestang. Den olympiske stangen vil kunne rotere i ermene (den tykke delen i enden). Dette er spesielt nyttig i øvelsene snatch og clean and jerk. 

Trapstang

Har du prøvd å stå inne i selve vektløftestangen når du løfter? Med den sekssidede vektløftestangen er du omgitt av selve stangen. 

Den kalles også "hex bar" fordi den har seks sider. Denne stangen finnes også som en åpen variant (open trap). 

Den brukes blant annet til markløft, roing og farmers walk. Den store forskjellen på trapstangen og en vanlig vektløftestang er at vekten ligger på siden av kroppen i stedet for foran. Dette gir bedre balanse og mindre belastning på ryggen, fordi vekten ikke må passere knærne. Vekten ligger ikke foran kroppen, men ved siden av. 

Trapstang er også utmerket for skulderpress, fordi du ikke trenger å bekymre deg for at stangen treffer nesen eller haken på vei opp. 

Fordelen med åpen trapstang er at du kan kombinere de samme øvelsene med for eksempel push-ups, dips eller burpees uten å bekymre deg for om bakre stang kommer i veien. Den er også god for kombinerte øvelser med box jumps eller devil's press. 

Safety squat bar

Stang med nakkestøtte for knebøy. Stangen er designet for å avlaste skuldrene, slik at du kan trene knebøy selv om du har lette skader i overkroppen. 

Safety squat bar har også håndtak å holde i på selve nakkestøtten. Dette gir ytterligere avlastning for skuldrene. 

Swiss bar

En spesiell vektstang som tilbyr flere forskjellige grep, inkludert et nøytralt grep som avlaster skuldrene. Den passer godt for deg som har utfordringer med skulderens smidighet. 

Den er veldig god for løft over hodet eller roøvelser. 

Curl bar 

En spesiell vektstang for trening av overarmene, også kjent som en curlstang. Vektstangen gir muligheten for et utall av øvelser for overarmene på grunn av de mange grepemulighetene. Riktig grep kan forhindre overbelastning av håndleddene. 

Curlstangen er for deg som vil trene effektivt og fokusert på biceps og triceps uten å overbelaste håndleddene. 

Bodypump vektstang 

En veldig lett vektstang, vanligvis levert som en del av et vektstangsett med vektskiver for regulering av vekten. Diameteren på stangen er 30 mm, mens en standard stang er 50 mm. Dette betyr at du må være oppmerksom på huldiameteren når du kjøper vektskiver. 

Fast vektstang 

Finnes i flere varianter og vekter. Forskjellen mellom en fast vektstang og stenger med ermer er at du ikke kan justere vekten med vektskiver. Stangen har en fast vekt. Du kan kjøpe faste vekter med hopp på 2-5 kilo. 

Faste vektstenger finner du vanligvis i treningsentre. 

Andre vektstenger 

I tillegg til de vi allerede har nevnt, er det et utvalg av vektstenger for svært tunge løft: 

 • Log bar: Avlaster skuldre og ledd ved spesielt tunge løft. 
 • Deadlift bar: Tynnere stang kun for markløft. 
 • Powerlifting bar: Stabil og sterk vektstang som kan bære ekstra mye vekt. 
 • Farmers walk-håndtak: Korte stenger med håndtak, slik at du enkelt kan justere vekten med vektskiver. 

Når du velger en vektstang, må du blant annet vurdere huldiameteren på vektskiven: Pumpskiver har vanligvis en huldiameter på 30 mm (Ø 30), mens OL-skiver og andre skiver for tyngre løft vanligvis har en huldiameter på 50 mm (Ø 50 mm). OL-stenger for konkurranser er vanligvis laget av fjærstål, har ledd og kan tåle en belastning opp til 675 kg. For mindre belastninger kan du velge vanlige stålstenger eller alternativt aluminiumsstenger. Det er avgjørende å velge den typen stang som er best mulig for treningen din. Du er velkommen til å benytte deg av vår ekspertise, bare ring til oss. 

Faste vektstenger er populære fordi du ikke trenger å feste løse vektskiver på OL-stangen din. De finnes i to forskjellige typer: Rette vektstenger og curlstenger. Velger du faste vektstenger fra Inotec, er vektintervallet fra 15 kg til 35 kg (med hopp på 5 kg). Hvis du derimot velger faste vektstenger fra Lifemaxx, kan du velge mellom vektstenger med en enkelt, kompakt vekt i hver ende - eller vektstenger som er utstyrt med flere vektskiver i hver ende av vektstangen. Med de kompakte vektene er intervallet fra 10 kg til 40 kg (med hopp på 5 kg). Med flere vektskiver i hver ende er intervallet fra 10 kg til 50 kg (med hopp på 1 kg opptil 26 kg, deretter øker hoppet til 2 kg til 5 kg). Vektene kan ha en gummibelagt overflate eller en mer holdbar overflate i Polyuretan (PU). 

En olympisk vektstang er den ultimate vektstangen for styrketrening på grunn av vektstangens høye belastningskapasitet og slitestyrke. Denne typen vektstang er designet for konkurranser og oppfyller de fleste eller alle internasjonale krav når det gjelder merking, lengde, osv. Her på siden har vi samlet vårt komplette utvalg av olympiske vektstenger for både menn og kvinner. Vi tilbyr alle disse vektstengene til konkurransedyktige priser og gir også prisgaranti. 

De olympiske vektstengene er, som nevnt tidligere, utviklet for konkurranser, men kan brukes av alle. I dag brukes vektstenger i stor grad både i treningssentre og hjemmegym. 

Hva er en olympisk vektstang? 

En olympisk vektstang - eller også kjent som en OL-vektstang - er en vektstang som er utviklet for de olympiske løftene og oppfyller derfor de fleste eller alle kravene. I vårt utvalg finner du et bredt spekter av vektstenger som overholder de internasjonale kravene fra IWF (International Weightlifting Federation). Kravene inkluderer blant annet toleranse for vekten på vektstangen. 

Olympiske vektstenger kommer i ulike former, lengder og vektklasser. I denne kategorien finner du vektstenger for både menn og kvinner. Menn bruker vanligvis en olympisk vektstang som måler 220 cm i lengde og veier 20 kg, mens kvinnelige utøvere bruker en olympisk vektstang med en lengde på 201 cm og en vekt på 15 kg. Utenfor konkurranser er det imidlertid valgfritt om man vil bruke den ene eller andre OL vektstangen. 

En OL vektstang kan brukes til mange øvelser 

En OL vektstang kan brukes til både funksjonelle øvelser, powerlifting og vanlig vektløfting. Listen over øvelser som kan utføres med en vektstang - sammen med vektskiver eller bumper plates - er lang. Her er noen av de mest populære øvelsene: 

 • Knebøy 
 • Markløft 
 • Benkpress
 • Barbell row 
 • Skulderpress 
 • ... og mange andre treningsøvelser! 

Noen av øvelsene krever bruk av et stativ, mens andre øvelser kan utføres uten. For eksempel er et stativ uunnværlig for benkpress og knebøy. 

Fordeler med å velge en olympisk vektstang 

En olympisk vektstang kan være et godt valg både for privatpersoner med eget hjemmegym og for treningssentre som ønsker å gi medlemmene de beste fasilitetene. Men hva gjør en OL vektstang til et godt valg? Dette får du svar på nedenfor: 

 • Stengene er kompatible med alle 50 mm vektskiver og bumper plates 
 • Kvaliteten er topp 
 • Stengene er designet for konkurransetrening 

Vektstengene er kompatible med alle 50 mm vektskiver og bumper plates 

En OL vektstang kan lastes med hvilken som helst vektskive eller bumper plate med en hulldiameter på 50 mm. Dette er en fordel hvis du allerede har vektskiver og / eller bumper plates med denne hulldiameteren i hjemmegymmet eller treningssenteret ditt. Vi selger selvfølgelig 50 mm vektskiver hvis du mangler dem. 

Du er garantert en vektstang av høy kvalitet 

Du kan forvente at alle OL vektstengene du finner i vårt sortiment er laget av solid og sterk kvalitet. I tillegg til å oppfylle de olympiske standardene, tåler vektstengene intens bruk og kan også tåle svært høy belastning. Dette gjør dem spesielt egnet for bruk på treningssentre, der både stenger og tilbehør brukes intensivt. 

Designet for konkurransetrening 

Drømmer du om å konkurrere i vektløfting, eller bryr du deg bare om treningen din og ønsker å trene som de profesjonelle, vil en OL vektstang igjen være et godt valg. Disse vektstengene er spesielt designet for konkurransetrening. 

En OL vektstang er egnet for vektløfting, men kan ofte også brukes til crossfit. Vær imidlertid oppmerksom på at en olympisk vektstang ikke må slippe fra samme høyde som en crossfit-stang. OL-stangen kan slippe fra kneet og ned. 

Valg av OL vektstang 

En OL vektstang er ikke bare en OL vektstang. 

Alle vektstengene i denne kategorien har til felles at de oppfyller de fleste olympiske kravene, men de er forskjellige på andre parametere. Vektstengene finnes for eksempel med ulike grep og lengder. Det klassiske valget er en 20 kg vektstang (for menn) eller en 15 kg vektstang (for kvinner), men vårt utvalg begrenser seg ikke til stenger på 15 og 20 kg. 

Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig stang hvis du har problemer med å ta en beslutning. Kontakt oss enkelt via telefon eller e-post hvis du trenger veiledning eller har spørsmål. 

Kjøp olympiske vektstenger fra kvalitetsmerker hos Fitness Engros 

Du er alltid garantert en god handel når du handler vektstenger hos Fitness Engros, og det gjelder selvfølgelig også hvis du velger en olympisk vektstang. Vi har gleden av å tilby olympiske vektstenger fra merker som LMX., Crossmaxx og SQ&SN til priser som passer for alle. Vi tilbyr også prisgaranti, så du kan være sikker på å få vektstangen til den beste prisen.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point