Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER
Merke
Farve

Er du på utkikk etter en allsidig og kvalitetsrik treningsball med eller uten vekt? Da har du landet på riktig hjemmeside.

Hos Fitness Engros forhandler vi en lang rekke forskjellige baller til trening, gjenopptrening, massasje og mye mer. Vi har baller til ethvert behov og budsjett, så vi kan også oppfylle dine ønsker.

Det er mange gode grunner til å trene med en treningsball

Hvert år blir det solgt veldig mange treningsballer, og det er naturligvis ikke uten grunn.

Den store etterspørselen etter slike baller henger sammen med at det er utallige fordeler ved å trene med en treningsball. Fordeler som du ikke bør gå glipp av.

Her er noen av fordelene:

 1. Det er rikelig mulighet for å få en allsidig trening på grunn av de mange forskjellige øvelsene
 2. Det er et billig og enkelt treningsredskap
 3. Ballene kan med fordel brukes til gjenopptrening av idrettsskader o.l.
 4. Du kan trene kroppsholdningen din

En treningsball fungerer utmerket til styrketrening og gjenopptrening, men det er også mulig å bruke mange av ballene til pilates, crossfit og andre treningsformer. Du kan altså bruke treningsballen til mange ting, og alene av den grunn at redskapet byr på mange bruksområder, gjør den til et godt kjøp.

Valg av treningsball

Å velge riktig treningsball kan være lettere sagt enn gjort når det er så mange valgmuligheter. I vårt sortiment presenteres du for både tradisjonelle treningsballer, medisinballer, massasjeballer og en rekke andre typer baller til trening.

Les mer om de forskjellige balltypene nedenfor:

 • Tradisjonell treningsball – Den tradisjonelle treningsballen, som vanligvis er laget av gummimateriale, egner seg godt til trening av både mage, rygg og balanse, men med litt kreativitet vil du kunne trene hele kroppen. Disse store treningsballene er svært prisgunstige og finnes i flere størrelser – ofte fra 55 til 75 cm i diameter.
 • Medisinball – En medisinball er en ball med vekt. Slike baller finnes med eller uten håndtak, og de egner seg utmerket til både styrketrening, crossfit, gjenopptrening og mye mer.
 • Massasjeball – En massasjeball er, som navnet antyder, en ball som kan brukes til massasje. Du kan med fordel bruke massasjeballer for å oppnå økt blodsirkulasjon samt færre muskelknuter og muskelspenninger.
 • Wall ball – En wall ball er, i likhet med medisinballen, en ball med vekt som er velegnet til crossfit. Som navnet antyder, skal ballen kastes mot en vegg med stor kraft. Gå ned i squat, reis deg eksplosivt opp og kast ballen – og gjenta dette.

Den ideelle størrelsen på treningsball

I jakten på den perfekte treningsballen skal du ikke bare tenke på hvilken type ball du vil anskaffe deg. Du må også finne den ideelle størrelsen. Treningsballer finnes nemlig, som nevnt, i flere størrelser.

Du finner riktig størrelse ved å ta utgangspunkt i to faktorer – ballens diameter og din kroppshøyde. Mer om dette nedenfor.

Her er noen av de mest populære størrelsene:

 • 55 cm (for personer med en høyde på under 171 cm)
 • 65 cm (for personer med en høyde på mellom 171 og 186 cm)
 • 75 cm (for personer med en høyde på over 186 cm)

Jo høyere du er, desto større treningsball bør du som hovedregel kjøpe. Vær også oppmerksom på ballens maksimale brukerbelastning.

Kontakt oss for veiledning om hvilken størrelse du skal velge i tilfelle tvil.

Med eller uten vekt?

Vi forhandler ikke bare små og store treningsballer, men også treningsballer med og uten vekt.

Du bør som hovedregel velge en treningsball uten vekt hvis du ønsker å trene balansen, kroppsholdningen eller koordinasjonen din.

En treningsball med vekt bør være å foretrekke hvis du trenger en passende ball til vekttrening eller crossfit.

Disse øvelsene kan du gjøre med en fitness ball

Du kan gjøre mange forskjellige treningsøvelser med en fitness ball, inkludert en rekke gode ryggøvelser og mageøvelser. Noen av øvelsene er mer komplekse enn andre, men felles for dem alle er at de kan utføres med en fitness ball som det eneste treningsutstyret.

Eksempler på gode øvelser:

 • Planke med underarmene på ballen (mage, rygg og kjernemuskulatur)
 • Armhevinger med leggene på ballen (triceps og bryst)
 • Twists med en ball i hendene (skrå magemuskler og kjernemuskulatur)
 • Swiss ball dips (triceps)
 • Kneeling ball roll out (mage, rygg og kjernemuskulatur)
 • … og mange andre øvelser for både under- og overkroppen!

En fitness ball kan også fungere som en kontorstol. Bruk en tradisjonell treningsball som kontorstol på hjemmekontoret eller på jobben hvis du vil opprettholde en god og sunn kroppsholdning.

Stort utvalg av slitesterke treningsballer

Hos Fitness Engros tilbyr vi et av markedets største og beste utvalg av treningsballer. Dette er kvalitetsballer fra merker som Crossmaxx, LMX., Dynamax, Select og mange andre velrenommerte merker.

De mange treningsballene kan brukes i både treningssentre og hjemmegym, derfor retter vårt utvalg seg mot både private og bedrifter.

Få opp pulsen og forbedre din eksplosive kraft, muskelbygging og balanse gjennom trening med wall balls.

Trening med wall balls er ikke forbeholdt dedikerte crossfit-utøvere. Derimot er det for alle som ønsker å gjøre treningen mer variert og effektiv. I vårt utvalg finner du wall balls for både nybegynnere og erfarne, så vær trygg på at vi også har en wall ball som passer ditt nåværende nivå.

Len deg tilbake og utforsk vårt interessante utvalg – vi tilbyr bl.a. wall balls fra LMX. og Crossmaxx.

Hva er en wall ball?

En wall ball er en mellomstor treningsball som vanligvis enten har skum- eller sandfyll.

Wall balls egner seg best til funksjonell trening, inkludert crossfit, men det er også mulig å bruke ballene som ekstra vekt ved for eksempel løping eller sit-ups. Ofte veier wall balls et sted mellom 2 og 12 kg.

Som navnet antyder, er wall balls egnet for å kastes mot en vegg. Det kan umiddelbart høres trivielt ut å kaste en ball mot en vegg og gripe den igjen, men undervurder ikke hvor effektivt det kan være. I et senere avsnitt kommer vi inn på hvilke øvelser som kan gjøres med en wall ball.

Wall balls brukes i dag hovedsakelig i crossfit-sentre og treningssentre. Ballene egner seg imidlertid også godt til personlig trening og small group trening.

Øvelser med wall balls

Veldig mange forbinder trening med wall balls med én bestemt øvelse – øvelsen der du kaster ballen mot en vegg og griper den med dype squats. Det er bestemt også en god og effektiv øvelse, men det er ikke den eneste øvelsen som kan gjøres med en wall ball.

En annen populær øvelse er side throws. Her kaster du ballen med en roterende bevegelse i hoftehøyde. Det er også verdt å nevne crunch throws, der du sitter og kaster ballen opp i luften og griper den igjen når du gjør en sit-up. Du kan også bruke denne ballen som ekstra vekt når du squatter, eller du kan bruke ballen til skulderpress.

Det er mange muligheter med en wall ball, så la fantasien løpe løpsk. Vær imidlertid oppmerksom på at en wall ball ikke kan brukes som en slam ball (der du kaster ballen direkte i gulvet).

Valg av wall ball

En wall ball er ikke bare en wall ball, selv om mange av ballene utad kan ligne mye på hverandre. For å finne riktig ball må du gjøre noen forskjellige overveielser om egne behov, nåværende styrkenivå m.m.

Vær oppmerksom på følgende faktorer ved valg av wall ball:

 • Vekt – Det aller viktigste ved valg av en wall ball er vekten. Ballen skal være tilstrekkelig tung til at du blir utfordret, men ikke så tung at du ikke kan utføre øvelsene rolig og kontrollert. Velg vekt ut fra hvilke øvelser du vil gjøre, og hvilket nivå du er på. Vi forhandler bl.a. wall balls med en vekt på 2, 4, 6, 8, 9, 10 og 12 kg. Pass på å ikke velge for tungt, da wall ball-trening ofte er forbundet med mange repetisjoner.
 • Materiale – Vær dernest oppmerksom på ballens materiale(r), både innvendig og utvendig. Materialesammensetningen har bl.a. betydning for ballens form, grep og slitestyrke. I vårt sortiment finner du en rekke svært slitesterke wall balls som bl.a. kommer med dobbeltsømmer.
 • Vektbalanse – Sørg også for å velge en wall ball som har en god vektbalanse. Hvis ballen har en god balanse, vil den alltid returnere fra veggen slik at den er lett å gripe.

Kjøp slitesterke wall balls til ditt hjemmegym eller treningssenter

Hos Fitness Engros forhandler vi kvalitetsrike wall balls til både private og bedrifter. Enten det derfor er et større eller mindre antall baller til wall ball-trening du er på utkikk etter, kan vi levere varene.

Sjekk vårt utvalg av wall balls og bestill i dag.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point