Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Wrist Wraps og Håndleddsbeskyttere

Merke
Farve

Fitness Engros er din ledende leverandør av wrist wraps og mye annet treningsutstyr og treningsmaskiner for ethvert behov og nivå. 

Her kan du utforske vårt utvalg av forskjellige wrist wraps fra blant annet CrossmaxxBear KompleX og PicSil, som effektivt beskytter håndleddene dine når du skal trene og løfte tunge vekter på treningssenteret. Finn wrist wraps i din foretrukne størrelse og for nettopp dine behov og dine håndledd rett her hos oss. 

Trening og wrist wraps går hånd i hånd

Wrist wraps, håndleddsstøtte, håndleddsbånd, løfte stropper, håndleddsbeskytter, og hva du ellers foretrekker å kalle denne typen treningsutstyr, har generelt som oppgave å støtte, styrke og beskytte dine håndledd, særlig under tunge løft, skyv, slag eller drag.
Wrist wraps er en fornuftig innretning når håndleddet på en eller annen måte belastes - det kan være på treningssentrene når det skal løftes vekter eller jobbes på maskinene, eller i crossfit-lokalet, hvor håndleddet er avgjørende i mange øvelser. 

Hvis du ser etter, vil du kunne se at hver eneste olympiske kulestøtfinale-deltaker og apparatgymnast, som deltar i rekke- eller barøvelser, vil bruke wrist wraps og stropper av en eller annen sort. 

Men du finner også wrist wraps i mange andre typer treningslokaler. Mennesker bruker nemlig hendene veldig mye, også når det kommer til sport og fysisk trening. Boksere og kampsportutøvere taper opp og beskytter på forskjellige måter håndleddene, slik at slagene ikke skader hånd og håndledd. For idrettsutøvere, som styrkeløftere og kulestøtere, er en skikkelig håndleddsbeskytter helt essensiell, fordi belastningen rundt håndleddet er så voldsom. Så uansett hvilken form for fysisk aktivitet du driver med, er det i mange tilfeller åpenbart å bruke wrist wraps når du trener. 

Wrist wraps for styrketrening og eksplosive idretter 

For styrkeløftere, kroppsbyggere, crossfit-utøvere, strong man/woman-deltakere og andre disipliner med tunge løft, trekk eller støt er wrist wraps ganske enkelt en nødvendighet, når vekten som skal flyttes, blir tyngre og tyngre, så håndleddene kan holde. I eksplosive idretter, hvor håndleddet er involvert, og hvor det skal løftes tungt eller det skal utvikles mye kraft på kort tid, beskytter wrist wraps håndleddet mot det enorme trykket eller trekket som oppstår under øvelsen. 

Beskytt håndleddet ditt 

Siden hendene dine er designet til å ha mange forskjellige funksjoner, er håndleddet utstyrt med stor bevegelighet og ikke samme styrke som de større grovere leddene som kneet eller hoften. Musklene rundt håndleddet er så å si mer finmotoriske, og de belastes mange ganger mer enn de tåler under tunge løft, som for eksempel benkpress og markløft - for bare å nevne noen få.

Musklene som løfter vekten er oftest mye større og sterkere – for eksempel lår, rumpe, eller brystmuskler – mens håndleddet, som holder og støtter vekten, er et relativt tynt ledd, noe som gjør det spesielt utsatt. 

Hvis du noen gang har prøvd å lære å gå på hendene, begynt å spille tennis eller andre racketer, har du sannsynligvis også opplevd hvor lett du blir øm i og rundt håndleddet.
Håndleddet er også leddet som tar imot flest uforutsette støt i hverdagen. Hvis du for eksempel mister balansen, er det typisk hendene og altså håndleddet som bremser fallet. Derfor er en håndleddsbeskytter viktigere enn for eksempel knebeskyttere, når du kjører skateboard, rulleskøyter eller sparkesykkel. 

Når skal du bruke wrist wraps? 

Wrist wraps og håndleddsbånd fungerer ikke bare ved forskjellige former for trening og kraftige eller eksplosive bevegelser, når det skal løftes, trekkes, dyttes eller støtes tunge ting. Du kan helt sikkert også få nytte av wrist wraps ved gjentatte og monotone bevegelser med liten eller mindre belastning på håndleddet. 

Kokken, som tilbringer mange timer på kjøkkenet, eller slakteren, som parterer og skjærer opp med store kniver, kan ha god nytte av ekstra beskyttelse til håndleddet. Også seriøse e-sportsutøvere har begynt å bruke wrist wraps for å avlaste armen som bruker musen. Hvis du jobber daglig med en datamaskin og bruker musen mye, kan et tynt håndleddsbind være en god idé, bare du husker å lufte håndleddet av og til, så det ikke er konstant fiksert. 

I tennis og andre racketer, hvor håndleddets styrke og holdbarhet er svært viktig for utførelsen og opplevelsen, og hvor det hele tiden utsettes for forskjellige belastninger i forskjellige posisjoner, kommer et wrist wrap raskt utøveren til gode. 

Håndleddsbånd og wrist wraps finner du i stort sett alle områder hvor håndleddet har en sentral rolle, og hvor man ønsker å skåne leddet og begrense eller helt forhindre muskelirritasjon og -inflammasjon i underarmen, håndleddet og hånden.

Wrist wraps kommer i mange forskjellige former 

Wrist wraps er en hjelp til når du bruker håndleddet ditt mye. Enten du trener med lette eller tunge vekter eller trener noe helt annet, men fremdeles vil skåne håndleddene dine, så er wrist wraps av god kvalitet å anbefale. Wrist wraps og håndleddsbånd finnes i mange varianter. Sørg derfor for å få det helt riktige produktet i handlekurven din. 

Herunder kan du bli litt klokere på hvordan du finner frem til den helt riktige typen håndleddsstøtte for deg: 

Wrist wraps for belastende fysisk aktivitet 

For fysiske påkjenninger som utsetter håndleddet for stor belastning, forskjellige typer løft eller skulderpress, kan det være en fordel med et wrist wrap av høy kvalitet i neopren eller lær. Du kan også få wrist wraps, stropper og håndleddsbånd i mykere og mer elastisk materiale samt i en kombinasjon av bomull og polyester, som gir en god balanse mellom ytelse og komfort. 

Wrist wraps for vanlig sport

Wrist wraps i bomull gir lett støtte til håndleddet, men fungerer samtidig som "svettebånd", og er altså laget av fuktabsorberende materiale på overflaten. Dette er den typen håndleddsbånd man ser at badminton-, tennis-, håndballspillere og andre utøvere bruker for å tørke svetten bort fra pannen, så den ikke renner ned i øynene. 

Velg en passende håndleddsstøtte for dine behov 

Moderne håndleddsbånd og wrist wraps finnes i mange forskjellige lengder, størrelser og tykkelser, og det varierer fra modell til modell om du strammer den med borrelås, snor eller elastisk materiale. Vår beste anbefaling er at du kjøper håndleddsstøtte i den størrelse som passer til håndleddet ditt og den fysiske aktiviteten du skal utføre. 

Wrist wraps bidrar til rehabilitering etter skader 

Du kan også bruke wrist wraps og håndleddsbånd for å gi støtte og bidra til rehabilitering av håndleddet. Etter fall og skader, eller simpelthen overbelastning, er håndleddet svekket. Muskler, sener og reflekser rundt håndleddet og underarmen skal derfor sakte i gang igjen, og du må være forberedt på at det berørte området gradvis må bygges opp. 

I en helt vanlig hverdag er håndleddet i bruk mange ganger, ettersom vi som mennesker bruker hendene til det meste. Det er altså avgjørende at du tar godt vare på dem og ikke gjentatte ganger overbelaster dem. I verste fall kan det føre til langvarig eller kronisk irritasjon eller inflammasjon i underarmen. 

En gradvis rehabilitering med hjelp fra håndleddsbånd, hvor du vekselvis belaster håndleddene dine med og uten håndleddsbåndet, sørger for hvile og viktigst av alt å merke etter og følge kroppens tempo, så du ikke risikerer å forverre problemet. 

Bruk wrist wraps med omtanke 

Vi anbefaler ikke at du går rundt med wrist wraps, stropper eller håndleddsbånd hele tiden. Hvis det er konstant press på leddet, reduseres bevegeligheten og blodstrømmen, og huden får samtidig problemer med å puste. Håndleddet bør oppleve sin fulle mobilitet, slik at ikke musklene blir "late" og svekket. 

Du bør i utgangspunktet se på wrist wraps som et verktøy, en støtte og et hjelpemiddel som gir støtte til håndleddet. Det er altså minst like viktig å holde håndleddet i form og ikke bare stole på håndleddsbåndet. Du bør trene og tilvende håndleddsmuskulaturen til arbeidet den skal utføre, sørge for å holde den smidig og bevegelig, for eksempel huske på strekkeøvelser, pauser og eventuell massasje av området. 

En håndleddsbeskytter er altså ikke som et klesplagg som pynter, men et verktøy med en spesiell funksjon. Et håndleddsbånd av god kvalitet gjør det mulig å redusere risikoen for skader, gir muligheter for flere og bedre prestasjoner på treningsbanen, eller som velkommen ekstra støtte i hverdagen. 

Wrist wraps virker 

Håndleddsbånd og wrist wraps er etter hvert blitt et naturlig stykke utstyr i sportsbagen hos idrettsutøvere, fitnessentusiaster og fysisk aktive. Utbredelsen av håndleddsstøtte til trening er ikke tilfeldig, for det virker å bruke wrist wraps - wrist wraps er like effektivt støttende og skadeforebyggende for eliteutøveren som for den glade amatør, som skal løfte sin første vektstang.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point