Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Speedrope / Hoppetau

Merke
Farve

Et hoppetau er i de fleste barns øyne et leketøy, men for mange aktive nordmenn regnes det som det perfekte treningsredskapet. Et treningshoppetau byr nemlig på mange muligheter til å komme seg i form, så enten du drømmer om å forbedre kondisjonen og/eller gå ned i vekt, kan hopping være et godt forslag.

Hvis du er på utkikk etter et treningshoppetau, så har du all god grunn til å utforske sortimentet vårt. Vi selger både vanlige hoppetau samt speed ropes til trening.

Hva er forskjellen på et hoppetau og et speed rope?

Et speed rope er kort fortalt en noe mer profesjonell utgave av det vanlige hoppetauet.

Speed ropes skiller seg først og fremst ved å ha kulelager i hvert håndtak, og ved at selve vaieren er tynnere og lettere. At vaieren både er tynnere og lettere enn gjennomsnittlige hoppetau gjør at man kan hoppe mye raskere. Det forklarer navnet speed rope.

Det finnes fordeler og ulemper med begge typer, så hva som er riktig for deg avhenger av dine personlige preferanser.

Fordeler med hoppetautrening

Hopping er en oversett treningsform som stadig flere får øynene opp for. Hoppetautrening har vært utbredt blant profesjonelle boksere i mange år, men denne treningsformen kan også praktiseres av ikke-boksere. Vi vil tørre å påstå at det er en effektiv treningsform for alle som vil forbedre kondisjon, balanse, spenst osv.

Her er fordelene med å bruke hoppetau til trening:

 1. Det er et meget billig treningsredskap
 2. Treningsredskapet tar minimalt med plass (praktisk med tanke på oppbevaring og transport)
 3. Hopping egner seg godt til både kondisjonstrening, balansetrening og spensttrening
 4. Det er enkelt å lære seg å hoppe
 5. Det er en skånsom treningsform
 6. Det gir raske føtter (en fordel hvis du er bokser)
 7. Du kan forbrenne mange kalorier (en fordel hvis du ønsker å gå ned i vekt)

Hopping kan brukes til kondisjonstrening, vekttap, boksetrening og mye annet

I gjennomgangen av fordelene med hopping kom vi kort inn på hva hopping er godt for. Det har kanskje gitt deg en idé om hvorfor det gir mening å kjøpe dette treningsredskapet.

Hopping er blant annet perfekt til:

 • Kondisjonstrening – En god kondis kommer dessverre ikke av seg selv. For å forbedre kondisjonen må du få opp pulsen og presse deg selv. I den anledning vil det være opplagt å hoppe seg til bedre form.
 • Vekttap – Hopping er også fantastisk for å forbrenne kalorier, noe som igjen fører til vekttap. Hvor mange kalorier du forbrenner pr. minutt eller time avhenger imidlertid helt av vekten din, teknikken som brukes og hvor raskt du hopper.
 • Boksetrening – De aller fleste boksere – fritidsboksere så vel som profesjonelle boksere – har hopptrening som en del av boksetreningen. Dette er fordi hopping ikke bare forbedrer koordinasjonen mellom armer og ben, men sikrer også raske føtter.
 • Oppvarming – Hoppetauet kan ikke bare brukes til å sikre en effektiv trening. Du kan også bruke det til oppvarming. Du kan f.eks. hoppe i tre eller fem minutter før styrketrening, boksing eller annen trening.

Hopping er for både barn og voksne

Mange treningsformer og treningsmetoder som hopping er både for barn og voksne. Hoppetautrening kan trenes av både store og små ettersom det er enkelt å komme i gang og risikoen for å pådra seg skader er begrenset.

Våre hoppetau tilbyr justerbar lengde, noe som sikrer at ett og samme hoppetau kan brukes av alle i husstanden.

Kunsten å finne den rette hoppeteknikken og bli en dyktig hopper

Hoppetautrening kan være en svært effektiv treningsform dersom du mestrer teknikken og klarer å trene i et visst tempo.

Som med alt annet gjør øvelse mester, så ikke vær redd for å gjøre feil i begynnelsen. Regn med å ikke klare å hoppe lenger enn noen få sekunder om gangen. Det er helt normalt.

Slik kommer du i gang med hoppingen:

 1. Juster hoppetauets lengde
 2. Invester eventuelt i et par støtdempende sko
 3. Pass på at avstanden mellom føttene ikke er for stor
 4. Ha god plass rundt deg
 5. Start med et vanlig hoppetau. Når du blir bedre, kan du gå over til et speed rope
 6. Start rolig med å hoppe i kort tid om gangen og i sakte tempo
 7. Øk hopptreningens intensitet og varighet sakte, men sikkert

Hoppetauets håndtak og lengde

I ditt valg av tau må du bl.a. vær oppmerksom på tauets håndtak. I vårt sortiment finner du bl.a. hoppetau med tre- og aluminiumshåndtak. Disse ergonomiske og slitesterke håndtakene gir et godt grep. Dermed kan du kan fokusere hundre prosent på hoppetreningen og sliper å bekymre deg for å miste grepet.

For å få mest mulig glede ut av tauet må det naturligvis ha en passende lengde. Derfor anbefaler vi at du justerer hoppetauets lengde før bruk. Dette kan vanligvis la seg gjøre uten bruk av verktøy.

Kjøp hoppetau til trening hos Fitness Engros

Hos Fitness Engros kan du kjøpe rette treningshoppetauet, uansett om hoppetauet skal brukes i et hjemmegym eller i et profesjonelt treningssenter. Du kan blant annet velge mellom merker som LMX., Crossmaxx og PicSil når du skal finne det beste hoppetauet til deg.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point