Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Vektsett

Merke
Vektintervall
Farve

Juster enkelt hvor tung løft du ønsker å gjøre med din vektstang med et komplett vektsett. Hos Fitness Engros tilbyr vi et variert utvalg av vektsett fra kvalitetsbevisste merker som Crossmax og SQ&SN

Her på siden finner du vektsett med forskjellig antall vektskiver, og med et komplett vektsett får du vektskiver på både 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg og 25 kg. Dermed får du fleksibelt og effektivt treningsutstyr, som er et sikkert valg både i treningssenteret og hjemmegymmet. 

Finn det rette vektsettet for hjemmet 

Hvis du vurderer å kjøpe et vektsett for å trene hjemme, er det lurt å gjøre litt research først. På den måten sikrer du deg at du ender opp med det vektsettet som passer best for deg og hjemmet ditt. 

Det er enkelt og praktisk å trene hjemme, og det er en glede å løfte jern når utstyret er i orden. Det er imidlertid ikke like morsomt hvis du ender opp med et sett med dårlige håndvekter med slitte håndtak. Da risikerer du å miste håndvektene og skade deg, eller å stå i hjemmetreningsrommet og balansere med en altfor lang vektstang med vektskiver som har en helt annen hull-diameter enn vektstangen. Derfor er det smart å investere i et vektsett fra starten av når du skal kjøpe utstyr til treningsrommet. 

Det er enkelt å løfte tungt med et komplett vektsett 

Med et komplett vektsett bestående av vektskiver som passer til dine behov, kan du bytte vekten etter behov og trene med den belastningen du ønsker. Hvis du vil være helt sikker, kan du kjøpe den ønskede vektstangen, slik at du er helt sikker på at vektskivene og vektstangen passer sammen. 

Du trenger ikke å bekymre deg for at utstyret svikter ved maksimal belastning, eller at stangen glir ut av hånden. Vektstengene du finner hos Fitness Engros er nemlig av høy kvalitet. Vektstengene er utstyrt med en riflet overflate der stangen løftes. Det garanterer deg et solid grep, og vektskivene er også belagt med gummi, slik at de er lette å håndtere og uten skarpe overflater som kan skade gulvet ditt. 

Juster vekten enkelt med et komplett vektsett 

Når du bytter fra større til mindre muskelgrupper, eller omvendt, er det bare å bytte ut de enkelte vektskivene, slik at muskelgruppen får riktig belastning. Det står angitt på siden hva vektskivene veier. I tillegg har flere av våre vektsett vektskiver som er delt inn i forskjellige farger, slik at du enkelt kan finne riktig vekt. Med et vektsett kan du også raskt gå fra minimal til maksimal belastning ved å flytte rundt på de riktige vektene. 

Skivene er også belagt med gummi, slik at du ikke så lett klemmer fingrene og støyen reduseres når vektskivene glir på vektstangen. Hvis du kjører sett med forskjellige vekter på stangen, for eksempel pyramide-sett, der det er av og på med vekt mellom hvert sett, er det en fordel å bruke et komplett vektsett med skiver som lett glir av og på. På den måten bruker du ikke hele pausen mellom settene på å slite med skivene. 

Skiver og vektstang må passe sammen 

Når du ligger på treningsbenken under vektstangen og gjør deg mentalt klar til ny personlig rekord i benkpress, må du være sikker på at den totale vekten - altså skivene inkludert vektstengene - har nøyaktig den beregnede vekten, slik at du ikke risikerer at vektstangen er for tung, og du overbelaster eller skader musklene dine. På den annen side bør du også unngå at vektstangen er for lett, slik at du ikke får nok ut av treningen din. 

I tillegg bør du sikre deg at vektskivenes hull-diameter og vektstangens diameter så langt som mulig matcher. På den måten sitter vektskivene på vektstangen på den mest sikre måten. Husk også å montere de tilhørende låseringene på stangen igjen når du legger på vektene. 

Vurder eventuelt et komplett vektstangsett 

Du kan også velge å kjøpe et vektstangsett med både vektskiver og vektstang. Det kan være lettere å skille utstyret fra hverandre, men likevel har de samme hull-diameter, slik at skivene passer på samme vektstang. 

Med et samlet vektstangsett kan du være sikker på at delene passer sammen, og at fordelingen av vektskiver gir rikelig mulighet til å tilpasse belastningen slik du ønsker. Med mange forskjellige vektskiver slipper du også å regne og dele og flytte rundt på mange små skiver. Men du kan også klare deg med akkurat den eller de skivene du trenger. 

Variér treningen din med ekstra utstyr til vektsettet ditt 

Det kan være monotont og demotiverende å gjøre den samme øvelsen om og om igjen. I tillegg til et godt vektsett og en vektstang, er det derfor lurt å investere i en stabil treningsbenk. Det gir deg muligheten til et større utvalg av treningsøvelser og å styrke alle de store muskelgruppene med for eksempel markløft, knebøy, støt, trekk, benkpress - for å nevne noen få øvelser. 

I tillegg kan du eventuelt supplere med håndvekter, som er spesielt gode for biceps, triceps og brystmuskulatur. Det finnes også håndvekter med solide grep, der du som med vektstengene kan bytte skiver, slik at du ikke trenger en håndvekt for hvert kilo. 

Med bare en vektstang - eventuelt både en kort og lang vektstang - et vektsett med mange vektskiver, en treningsbenk og et par håndvekter, har du i utgangspunktet nok treningsutstyr til å trene hele kroppen. Dermed trenger du ikke å gå ut døren og dra til treningssenteret eller styrketreningslokalet for å løfte jern. Alternativt kan du erstatte håndvektene dine med kettlebells, som er perfekte for frivekttrening av kjernemuskulaturen. 

Til slutt anbefaler vi at du skaffer deg en gulvbeskyttelse til treningen din, som beskytter gulvet mot riper og slag fra vektene. 

Vektsett, vektstang og treningsbenk supplerer hverandre 

Hele treningen av ben og armer kan gjøres med en treningsbenk som er ordentlig innstilt i høyden og et vektsett med vektskiver i forskjellige vektklasser, og selvfølgelig noen vektstenger å henge vektskivene på. Du bruker primært en treningsbenk til sittende eller liggende øvelser med frie vekter. Du kan imidlertid også bruke treningsbenken din til å tilpasse vinkel og belastning og ved øvelser med egen kroppsvekt. Dette gjelder blant annet forskjellige varianter av armhevinger samt rygg- og mageøvelser. Med et vektsett og en treningsbenk kan du gjøre en utallige forskjellige øvelser, og mulighetene for å tilpasse og variere øvelser og belastning ligger rett foran deg. 

Unngå skader under treningen din 

Å trene med frie vekter er en svært effektiv treningsform, uansett om du trener benkpress, knebøy, biceps, triceps eller noen helt andre øvelser eller muskelgrupper. Men det er også trening som krever fokus og omtanke. Før du tar utstyret i bruk, bør du derfor forsikre deg om at det er de riktige vektstengene og sjekke at vektstangen eller håndvekten har et ordentlig håndtak eller grep, slik at du unngår ulykker. 

I noen tilfeller kan talkum eller straps være et godt supplement for å få bedre grep om vektstangen. Sørg også for at treningsbenken og stativet til vektstengene står på en jevn og stabil overflate, og at du har plass rundt deg under utførelsen av øvelsene. 

Kjøp ditt nye vektsett hos Fitness Engros 

Hos Fitness Engros er vi ledende leverandører av fitness- og treningsutstyr til både privat og næringslivsbruk. Uansett formålet du er på jakt etter et nytt vektsett, tilbyr vi gunstige priser og handelsbetingelser for alle våre kunder. Det betyr blant annet at du har hele 365 dagers returrett hos oss. 

På samme måte er vi klare til å tilby deg vår profesjonelle assistanse, slik at du kan være helt sikker på å finne det absolutt beste utstyret for nettopp dine behov. Ikke nøl med å kontakte oss, eller kom innom showroomet vårt, der du også kan oppleve og teste våre mange produkter selv og få grundig rådgivning og veiledning.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point