Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Vektskiver

Merke
Vektintervall
Farve

På denne siden finner du vårt brede og spennende utvalg av vektskiver og bumper plates. Vi forhandler både lette og tunge vektskiver fra merker som Crossmaxx, Inotec, SQ&SN og Lifemaxx. Disse merkene er kjent for å levere den høyeste kvaliteten når det kommer til vektskiver og annet treningsutstyr, så du er sikret kvalitetsutstyr uansett hvilket valg av vektskiver du gjør fra vårt sortiment. 

Vi forhandler mange forskjellige vektskiver i nesten like mange forskjellige vektklasser, så vi kan dekke ethvert behov for vektskiver, enten du er nybegynner eller har trent i mange år. Du kan også finne vektskiver i mange størrelser, inkludert skiver med en hulldiameter på henholdsvis 30 mm og 50 mm.

Kjøp dine nye vektskiver online hos Fitness Engros i dag

Stort utvalg av vektskiver med og uten grep 

Hos Fitness Engros har vi æren av å presentere deg for en hel verden av vektskiver i forskjellige materialer, farger, vektklasser og design. Hele utvalget finner du her på siden. 

Foruten å kunne velge mellom mange materialer, farger, vektklasser og design, kan du også velge om du vil ha vektskiver med eller uten grepshull. For raskt å kunne montere og demontere skivene på stangen kan det være en fordel å kjøpe vektskiver med grepshull. I tillegg til å sikre enkel montering og demontering av skivene, vil grepshullene gjøre det mulig å bruke vektskivene som et selvstendig treningsredskap for å trene for eksempel mage og skuldre. Har du vanskelig for å overskue vårt store utvalg? Bruk våre filtre – du kan for eksempel sortere våre vektskiver etter merke, hulldiameter, vekt, pris og vurdering. 

Valg av vektskiver til hjemmetrening eller senterbruk 

En vektskive er ikke bare en vektskive. Det kan være fristende å tro at to vektskiver med samme vekt er like gode, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Foruten vekten må det tas hensyn til mange andre faktorer. 

Vær blant annet oppmerksom på følgende ved valg av vektskiver: 

 • Type – Ønsker du bumper plates eller en annen type vektskive? 
 • Diameter – Skal vektskivene ha en diameter på 25, 30 eller 50 mm? 
 • Materiale – Skal vektskivene være laget av støpejern, kunststoff, gummi eller noe annet? 
 • Vekt – Hvor mye skal vektskivene veie? 
 • Pris – Hva skal skivene maksimalt koste? 

Svarer du på ovenstående spørsmål, vil du relativt enkelt kunne finne den perfekte vektskiven for nettopp deg. Har du fortsatt vanskelig for å velge, så kontakt oss gjerne og la oss hjelpe deg. 

Bumper plates 

En av de mest populære formene for vektskiver er de såkalte bumper plates. 

Disse vektskivene er populære og har vært det i mange år, og det er flere gode grunner til det. Med bumper plates er du sikret slitesterke vektskiver av høyeste kvalitet, som er konstruert for å tåle støt. De tåler med andre ord å bli sluppet fra høyder. Dette vil spesielt være en fordel for deg som sverger til styrketrening, bodybuilding eller crossfit. Det er nemlig praktisk ved mange treningsøvelser som for eksempel markløft. 

Et annet kjennetegn ved disse skivene er at de alltid har samme størrelse uansett vekt. En bumper plate med en vekt på 10 kg er altså verken større eller mindre enn en bumper plate med en vekt på 5 kg. 

Bumper plates er også kjennetegnet ved typisk å være laget av gummi. Nettopp gummi er et godt materiale for vektskiver, da det skåner gulvet, sikrer en støysvak trening og dessuten har høy slitestyrke. 

I disse tilfellene bør du kjøpe competition bumper plates 

I vårt sortiment finner du selvfølgelig også competition bumper plates, som byr på mange fordeler. 

Som navnet antyder, er disse skivene egnet til konkurransebruk, men du trenger ikke nødvendigvis å trene til konkurranser for å få glede av disse. De kan nemlig brukes av alle styrkeløftere og andre aktive mennesker som ønsker mer kompakte vektskiver av god kvalitet med en mer presis vekt. Competition bumper plates har nemlig typisk en vekttoleranse på kun 0,1%/-0,05%. Videre er disse skivene tynnere enn gjennomsnittet. 

Vi tilbyr mange forskjellige vektklasser – fra 0,5 til 25 kg 

Alle aktive nordmenn, enten man driver med styrketrening, crossfit eller bodybuilding, kan trene med vektskiver. Det er nemlig mulig å kjøpe vektskiver i mange vektklasser. I vårt utvalg strekker vekten på skivene seg fra 0,5 til 25 kg. 

Som nybegynner vil det være lurt å velge noen av de mindre tunge vektskivene med en vekt på for eksempel 2,5, 5 eller 10 kg, mens mer erfarne styrkeløftere kan se nærmere på de tyngre vektskivene med en vekt på for eksempel 15, 20 eller 25 kg. 

Husk å angi ønsket vekt når du bestiller en vektskive. 

Våre vektskiver passer til de fleste vektstenger 

De fleste av våre vektskiver har en hulldiameter på 50 mm, så de passer til de fleste vektstenger, inkludert olympiske vektstenger. Et unntak er våre pump-vektskiver, som har en hulldiameter på 30 mm. 

Foruten tradisjonelle vektstenger, passer våre vektskiver også til curl vektstenger, hex bar vektstenger og andre stenger med en ærmediameter på 50 mm. 

Bruk av vektskiver i forbindelse med styrketrening, crossfit og vektløfting 

Vektskiver kan brukes til mange former for trening og til mange forskjellige øvelser. De kan foruten styrketrening også brukes til crossfit og vektløfting. 

De fleste øvelser med vektskiver krever en vektstang, men det finnes også eksempler på øvelser som kan utføres uten en vektstang. Overhead squat, burpee jump, sit-ups og plate floor press er eksempler på øvelser som kan utføres uten en vektstang. Har du derfor ikke tilgang til en vektstang, eller ønsker du bare mer variasjon i treningen din, så er det rikelig med muligheter for å trene med vektskiver som det eneste redskapet. 

Oppbevaring av vektskiver og bumper plates 

Et treningsrom eller hjemmegym kan raskt bli veldig rotete hvis det flyter med vektskiver på gulvet. Heldigvis er det mange muligheter for å organisere og holde orden på vektskivene ved å bruke en vektskiveholder. Vi forhandler naturligvis slike holdere til konkurransedyktige priser. 

Fordeler ved å trene med vektskiver (frie vekter) 

Det er nesten ikke mulig å ha en samtale om treningsutstyr uten å komme inn på vektskiver. Her har vi nemlig noe basisutstyr som bør være å finne i ethvert treningsrom. 

Men hvilke konkrete fordeler er det ved å trene med vektskiver? Her får du noen input: 

 1. De kan brukes til stort sett alle vektstenger 
 2. De er nesten ikke til å slite ut 
 3. De kan anvendes til både vekttrening, crossfit og andre former for sport 
 4. De kan anvendes alene eller på en vektstang 
 5. De finnes i mange vektklasser (nybegynnere kan også være med) 
 6. Man trener i større grad mobilitet og stabilitet med frie vekter 

Av andre frie vekter kan vi tilby manualer og kettlebells – likeledes i høy kvalitet.

Vektskiver er mer enn bare vekt

En vektskive er ikke bare en vektskive. En 10 kg vektskive veier ti kilo, og har et hull i midten. Og det er omtrent der likheten stopper mellom de mange forskjellige vektskivene på markedet. Vektskiver fås i forskjellig materiale og form alt etter hva du liker best og hva du skal bruke dem til. De vektskivene du kjenner best er nok bumper plates som er laget av gummi.

Vektskiver bruker du til å justere vekten på utstyret ditt slik at det blir mer fleksibelt å trene med. Du kan kjøpe vektstenger og manualer med fast vekt, men det er ikke alltid praktisk. I et stort treningssenter er det kanskje plass til et stativ med faste vekter, men på gruppetrening og hjemmetrening er det enormt upraktisk.

Og hvis du løfter veldig tunge vekter, så er det nesten umulig å finne faste vekter som er tunge nok til at du får noe ut av det. La oss se på de forskjellige typene vektskiver – og hvilke du kan kjøpe hos oss.

Bumper plates eller jern?

Vektskiver er laget av forskjellige materialer. De mest brukte skivene er bumper plates – og det er en grunn til det. Det er også dem vi har i vårt sortiment. Bumper plates er vektskiver som er laget for å beskytte underlaget, stangen og skiven selv.

Den største utfordringen med vektskiver er at de blir slitte og går i stykker ved for hard bruk. I crossfit boxen har du sikkert ofte opplevd en sprukket eller knekt vektskive. Det skjer også ganske ofte at det er metallforsterkningen i hullet som går i stykker.

Bumper plates er typisk laget av gummi. Når du slipper en vektstang lastet med bumper plates, så hopper stangen opp igjen, fordi skivene er laget av gummi.

Det finnes mennesker som sverger til vektskiver av støpejern. Det er smak og behag. Det er ikke mange fordeler med støpejern som en gummiskive ikke også har. Den største fordelen med jernskiver er at de tar mindre plass. Det betyr at du kan laste vektstangen med mer vekt. Men helt ærlig – når var du sist ute for at vektstangen var for liten?

Vektskiver av støpejern kan være ganske flotte. Spesielt i ditt private treningsrom. Men de krever vedlikehold og ruster lett. Du må også være oppmerksom på at jernskiver bråker mer, og du risikerer å ødelegge underlaget og vektstangen ved dropp.

Vi anbefaler å bruke bumper plates både hjemme og i treningssenteret. De er svært slitesterke, lette å vedlikeholde og er skånsomme mot underlaget. Og de er gode å jobbe med.

Den klassiske bumper plate

Den vektskiven du møter oftest, er den klassiske bumper plate laget av gummi. Det er den du bruker i crossfit eller i treningssenteret.

En fordel med denne typen skiver er at de alle har samme diameter. Men de varierer i tykkelsen. Den ensartede diameteren beskytter utstyret ditt, fordi trykket i dropp blir fordelt over en større flate enn om skivene hadde forskjellig diameter.

I midten av skiven, rundt hullet, er det en kjerne av jern, mens resten av skiven er ren gummi. Denne typen vektskive er spesielt god for deg som trener med olympisk vektstang. Vektskivene absorberer en stor del av belastningen i dropp, og det gjør at vektstangen din holder lenger.

Competition bumper plate

Vektskiver som er beregnet på konkurranser, er bygget litt annerledes enn de klassiske skivene. De er tynnere, og har en jernkjerne som er belagt med gummi. Fordelen med competition plates er at du kan laste flere av dem på en vektstang.

Competition plates er for deg som trener med store vekter, eller deltar i konkurranser. Velger du competition bumper plates til hjemmetrening, har du vektskiver som holder livet ut.

Vektskivene gir ikke så mye etter som den klassiske bumper plate. De er mer kompakte, og hopper ikke så høyt etter dropp.

En annen detalj med competition plates er at de er kalibrerte. Det betyr at det er stor balanse i skivens vekt. Den avviker heller ikke fra vekten. Tyve kilo er tyve kilo – nøyaktig. Den klassiske treningsskiven kan godt avvike litt i vekt.

PU bumper plates (polyuretan)

Vektskiver av polyuretan kalles PU eller PUR bumper plates. De er laget av et plastmateriale som mest minner om flytende gummi før herding. På engelsk kalles de ofte for urethane bumper plates.

PU-skiver har fått et ufortjent rykte for å gå lett i stykker. Men slik er det ikke i dag. Materialet er noe av det mest slitesterke som finnes. De hopper ikke så mye som gummi, men tar en stor del av belastningen i dropp.

Hvis du har en tendens til tørre hender, kan det hende at PU vektskiver kan være vanskelige å håndtere. De kan være glatte og vanskelige å plukke opp fra gulvet – spesielt når de er tunge. Hvis det er et problem du opplever, vil en klassisk vektskive av gummi sannsynligvis være et bedre valg. Men prøv deg fram for å finne ut hva som passer best for deg.

Utover å være svært slitesterke, har PU-skiver en klar fordel i treningsøkter med raske dropp og bytter. Du har sikkert opplevd en WOD hvor stang og skiver hopper opp fra gulvet og spretter nesten ukontrollert rundt. PU bumper plates spretter ikke opp på samme måte. De absorberer støtet på en mer kontrollert måte – og ligger deretter stille.

Andre typer vektskiver

Det finnes andre typer vektskiver som er verdt å nevne. Vi har forskjellige varianter av vektskiver som er egnet til spesielle formål. For eksempel har vi PU-skiver med håndtak, som gjør dem lettere å håndtere.

Vi har også pump-vektskiver med et hull på 30 mm. Hvis du leter etter vektskiver til pump, finner du dem her: BodyPump.

Når du har trent en stund, vil du oppleve at du ikke kan øke vekten så mye som i starten. Da får du bruk for fractional plates. Dette er vektskiver med mindre vekt og diameter, som du raskt kan håndtere og supplere med litt ekstra vekt.

Endelig er det teknikk-skiven, som vanligvis er laget av plast. Den har ekstremt lav vekt, men har samme diameter som en klassisk vektskive. Det kan være en fordel når du skal trene teknikk. Med teknikk-skiver kan du bedre fokusere på kroppsstilling og bevegelse.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point