Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Nødvendig utstyr til ditt Crossfit hjemmegym

Finn inspirasjon til ditt nye CrossFit hjemmegym

Nødvendig utstyr til ditt Crossfit hjemmegym
- af Christina Agerbeck
01.02.2024

Hvis du står og skal ha et hjemmegym, kan det være veldig utfordrende å finne ut hvilket utstyr som er nødvendig å ha. Det store spørsmålet er, hva er ”nice to have” og hva er ”need to have” for ditt hjemmegym? Det kommer naturligvis an på hvilke krav du har til treningen din. Jeg vil her komme med mine bud på hva som er både ”nice” og ”need to have” i ditt hjemmegym, avhengig av hvor mye plass du vil allokere til ditt nye hjemmegym.

Utstyr til det lille hjemmegymmet

Hvis du er begrenset av hvor stort et hjemmegym du har plass til, er det ekstra viktig å finne det mest allsidige treningsutstyret som mulig. Her vil jeg klart anbefale å kjøpe 1-2 sett med manualer og kettlebells i forskjellige vektklasser. På den måten har du både utstyr til forskjellige treningsøkter og styrketrening, så du har flere muligheter.

Et par veldig gode manualer er SQ&SN Hexagon Manualer, som ligger veldig godt i hånden. Når det gjelder kettlebells, vil jeg helt klart anbefale SQ&SN Competition Kettlebells, som er de kettlebells jeg selv bruker.

Når du er utfordret på plassen, er det også viktig å finne utstyr som tar veldig lite plass og som også enkelt kan pakkes bort. Her er treningsstrikker virkelig smarte. Med en treningsstrikk trenger du faktisk ikke å kjøpe en lett manual, da de begge stort sett vil kunne oppfylle den samme belastningen. Du kan bruke treningsstrikken til både oppvarming, flere forskjellige treningsøkter, samt til styrke og tilbehør. SQ&SN Resistance Bands er gode og holdbare treningsstrikker.

Hvis du vil ha et veldig allsidig treningsredskap som gir deg mange treningsmuligheter uten å ta opp mye plass, kan et sett ringer også være et godt alternativ. De er supergode å bruke til flere forskjellige styrkeøvelser, kjerneøvelser og naturligvis gymnastiske øvelser. Hos Fitness Engros har de for eksempel Crossmaxx gymnastikkringer i tre, som er holdbare og veldig behagelige.

Akkurat som ringene, kan en vektvest også tilføre enda mer belastning til treningen din. Hvis du noen ganger ønsker å utfordres enda mer, kan du gjerne ha på deg en vektvest til de forskjellige treningsøktene og også bruke den som ekstra kilo til styrketreningen din. Du kan med fordel ta en ekstra titt på Crossmaxx Tactical vektvest, som samtidig er superbehagelig å ha på. Husk at du må kjøpe vektplater til vektvesten.

Et litt billigere treningsutstyr som både er morsomt og effektivt, er et hoppetau. Det er mer i kategorien ”nice to have”, men det kan gjøre treningen din mer variert og morsommere hvis du er typen som elsker en skikkelig god cardio-økt. Picsil Bee Jump Rope er alt du trenger med aluminiumshåndtak og en 2 meter lang kabel.

LMX. Aerobic treningsmatte er dessuten også fin å ha, da det i noen øvelser er mer behagelig å kunne ligge mykt eller bruke den til å sette noe utstyr på hvis du ønsker å beskytte gulvet ditt. Treningsmatten er for eksempel perfekt hvis du vil gjøre Handstand Push Ups.

Utstyr til den krevende fitnessentusiasten

Er du enda mer "hooked" på treningen og trener for å utvikle deg, eller kanskje har du et større rom som du ønsker å dedikere til et hjemmegym, så krever det naturligvis litt mer utstyr. Med en vektstang og de tilhørende vektskivene er du godt dekket for mange øvelser. Det gir deg mulighet for mange styrketreningsøvelser, trening i vektløfting og gir deg mulighet for å gjøre enda flere Crossfit-relaterte øvelser. Jeg vil helt klart anbefale SQ&SN Olympic Competition vektstang og likeledes SQ&SN Bumper Plates.

Hvis du ønsker å bruke vektstangen til vektløfting, vil det, for gulvet og støyens skyld, være en veldig god idé med SQ&SN Drop Pads.

Et justerbart Squat Stativ er nesten uunnværlig hvis du har plass til det. Det gir deg muligheten til å trene med tyngre vekter i øvelser som f.eks. knebøy, utfall og skulderpress. Det vil helt klart være anbefalelsesverdig å investere i SQ&SN Squat Rack, da det kan justeres i høyden og også enkelt kan slås sammen, slik at det nesten ikke tar opp noe plass.

Hvis du elsker å trene Crossfit, så har jeg litt ekstra utstyr som kunne være "nice to have". Det er for eksempel en box til de mange forskjellige box jumps/step overs, som ofte finnes i flere forskjellige wods. I tillegg kan en box også brukes som fotstøtte når du gjør Bulgarian Split Squats, eller du kan sitte på den når du gjør Seated Strict Press. Og selvfølgelig kan du også bare bruke den til å ta en god pause mellom settene dine. Jeg har selv Crossmaxx Box Jump Kasse, som fullt ut lever opp til mine forventninger.

Sist, men ikke minst, er en wall ball også "nice to have". Det krever naturligvis at du har litt takhøyde i ditt hjemmegym. Crossmaxx Pro wall ball er både holdbar og veldig behagelig, og den kan fås i flere forskjellige vektklasser.

Utstyr til den som bare må ha alt

Hvis du allerede har dedikert et helt rom til ditt hjemmegym og har masse plass til mer utstyr, så har jeg heldigvis enda flere produkter som er virkelig kule å ha i ditt hjemmegym.

En AssaultBike Pro X er naturligvis uunnværlig i et ekte Crossfit hjemmegym. Den tar selvfølgelig litt plass, men hvis plassen er der, så er den superkul å inkorporere i treningen din. AssaultBike'en fra Assault Fitness er maskinen alle elsker å hate. Du er garantert svette på pannen.

Hvis du allerede har vektstenger og Squat Rack, så vil en benk også være "nice to have". Hvem elsker ikke chest-days? Crossmaxx har en superkul flat treningsbenk, som er perfekt til formålet.

En ting jeg selv ønsker i mitt hjemmegym er Crossmaxx Handstand Rampe. Du kan selvfølgelig bygge en av vektskiver, men det er ikke helt det samme. Det er nemlig fint å kunne øve seg på det samme treningsutstyret som blir brukt til konkurranser.

Nå er du klar til å finne det helt riktige utstyret til ditt eget Crossfit hjemmegym

Nå har jeg gitt deg en oversikt over det viktigste utstyret som jeg mener alle bør ha i sitt Crossfit hjemmegym, slik at du sikrer et funksjonelt og inspirerende rom. Husk at det viktigste er å velge treningsutstyr som passer til dine treningsbehov.

Du kan også vurdere hvordan du med tiden kan oppgradere ditt hjemmegym med enda mer flott utstyr. På den måten trenger du ikke å kjøpe alt utstyr fra starten av.

Noe jeg synes er veldig viktig, er å sette et personlig preg på ditt hjemmegym. Det kan for eksempel være bilder og sitater som er motiverende, eller kanskje et godt høyttalersystem slik at du kan trene til din favorittspilleliste.

Lykke til med ditt nye prosjekt!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point