Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Mine favoritt kettlebell øvelser med 2 kettlebells

Oppgrader treningen din med Christinas topp 5 kettlebell øvelser for å forbedre styrke, balanse og koordinasjon.

Mine favoritt kettlebell øvelser med 2 kettlebells
- af Christina Agerbeck
03.06.2024

Å trene med to kettlebells åpner for nye og spennende muligheter i treningen din. Med dobbelt så mange kettlebells, får du dobbelt så mange muligheter. Du blir utfordret på styrke, balanse og koordinasjon på nye måter. Du kan faktisk gjøre de samme øvelsene med to kettlebells som du kan med én kettlebell.

Fordelene med to kettlebells

Trening med to kettlebells gir ikke bare høyere totalvekt, men stiller også større krav til stabilitet. Dette kan gjøre øvelsene mer utfordrende. Du vil også oppleve at det er noen øvelser hvor det føles mye mer naturlig å bruke to kettlebells i stedet for én, da det gir motvekt, som forbedrer balanse og stabilitet.

Denne formen for trening styrker ikke bare musklene, men forbedrer også kroppens evne til å håndtere ujevn belastning, noe som er essensielt i mange idretter og daglige aktiviteter.

Mine favoritt kettlebell-øvelser

Jeg vil her dele fem av mine favoritt kettlebell-øvelser, da de både er morsomme og harde, og dermed er du garantert å bli svett og utfordret.

Shoulder to overhead

Denne øvelsen fokuserer på å bygge styrke og forbedre utholdenheten i skuldre og armer. Ved å løfte kettlebells fra skulderhøyde til over hodet, aktiverer du skuldre, triceps og kjernen. Det er en god øvelse for å gjøre armene, spesielt skuldrene, skikkelig slitne. Denne øvelsen synes jeg er enklere med to kettlebells i stedet for én. Bevegelsen krever en kombinasjon av styrke og stabilitet, da du må koordinere løftet av to kettlebells samtidig. Det er en effektiv måte å utvikle styrke og utholdenhet på.

Fokuspunkt: Bruk bena for å skape kraft og hold armen tett til øret.

Markløft

Markløft med to kettlebells er en utmerket øvelse for å styrke baksiden, spesielt setemuskulaturen og hamstrings. Ved å løfte kettlebells fra gulvet til hoften, aktiverer du også korsryggen og kjernen. Denne øvelsen legger vekt på riktig hofteteknikk og å aktivere setemuskulaturen, spesielt på toppen av bevegelsen. Hvis en vanlig markløft føles ukomfortabel, kan du i stedet gjøre sumo markløft, hvor du plasserer kettlebells mellom bena for å lage en annen variasjon som også aktiverer innsiden av låret.

Fokuspunkt: Det er hoften som skal jobbe. Skyv hoften godt tilbake når du løfter kettlebells fra gulvet og stram setemuskulaturen. Trykk bena ned i gulvet når du reiser deg.

Farmer lunges

Farmer lunges med kettlebells er en kombinasjonsøvelse som utfordrer både benstyrken og evnen til å bære vekt. Ved å legge til vekten fra to kettlebells, øker du intensiteten av lunges, noe som resulterer i mer styrke og utholdenhet i bena, spesielt i lårmuskulaturen og setemuskulaturen. Denne øvelsen forbedrer også grepsstyrken og balansen. Husk å holde et avslappet grep om kettlebells, slik at fokuset forblir på benarbeidet. Personlig synes jeg dette er en av de beste benøvelsene.

Fokuspunkt: Slapp av i hendene, du trenger ikke å holde hardt grep om kettlebells. De skal bare "henge" i hendene.

Thruster

Thrusters med to kettlebells er en dynamisk og eksplosiv øvelse som kombinerer en knebøy med en skulderpress-bevegelse. Denne helkroppsøvelsen utfordrer kroppen på flere måter, da den kombinerer styrke, kondisjon og koordinasjon. Begynn i en knebøy med kettlebells i front rack posisjon. Når du reiser deg opp, bruk kraften fra bena til å presse kettlebells over hodet. Denne øvelsen trener primært lårmuskulaturen, skuldre og triceps, og forbedrer kroppsholdningen og kjernestabiliteten.

Dette er en av mine favorittøvelser. Den trener hele kroppen og gir alltid svetteperler på pannen. For meg er denne enklere å utføre med to kettlebells i stedet for én, da det gir balanse.

Fokuspunkt: Sørg for å presse eksplosivt med bena.

Front Rack Carry

Front Rack Carry med to kettlebells er en utmerket øvelse for å bygge styrke og stabilitet i skuldrene og kjernen. Denne øvelsen kan utføres både ved å gå eller stå på stedet. Ved å holde kettlebells i front rack posisjon, utfordrer du skulderstabiliteten og kjernens evne til å stabilisere kroppen under bevegelse eller statisk hold. Denne øvelsen forbedrer kroppsholdningen og utholdenheten, og er spesielt effektiv for å forberede deg til funksjonelle oppgaver eller idrettsaktiviteter som krever en sterk overkropp.

Fokuspunkt: Hold albuene oppe.

#}
#}
#}
#}
#}

Trening med to kettlebells er en morsom og effektiv treningsmetode

Trening med to kettlebells gjør treningen mer utfordrende og utrolig effektiv. Ved å integrere noen av disse øvelsene i treningsprogrammet ditt, kan du forbedre din generelle muskelstyrke, balanse og koordinasjon.

Ved å bruke litt lettere vekter kan du jobbe raskere og dermed ha mer fokus på kondisjonen. Derimot vil tyngre vekter gi en annen type stimuli og gi et styrkeelement til treningen. Det er en god idé å variere, slik at kroppen din blir stimulert på forskjellige måter gjennom uken.

Ta utfordringen og eksperimenter med forskjellige vekter, og merk de positive endringene to kettlebells gir i treningen din.

Lykke til med treningen!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point