Oppdag hvor herlig utendørstrening er
- af Josephine Sander
29.04.2024

Får du også lyst til å bevege deg utendørs når været begynner å vise tegn til vår? Det er noe helt spesielt med å trene ute i naturen. Å trene utendørs er ikke bare godt for kroppen, det har også en virkelig positiv effekt på min mentale velvære. Av samme grunn startet jeg for noen år siden min utendørs treningsgruppe "Klitmøller Outdoor Fitness", som jeg underviser ute i naturen i sommerhalvåret. Lokasjonen for gruppen avhenger av vind og vær, men det at lokasjonene endrer seg gir også mulighet for variert trening.

I dette blogginnlegget vil jeg prøve å guide deg hvis du ønsker å prøve utendørstrening. Jeg vil vise deg hvordan du kan benytte naturens "utstyr" til trening, og vise deg hvilket annet utstyr du med fordel kan skaffe deg hvis du ønsker å trene utendørs.

Fordelene ved utendørstrening

Personlig har jeg erfart at utendørstrening gir meg et mentalt løft, og jeg føler også at det har en dyptgående påvirkning på mitt mentale velvære. Det å være utendørs i frisk luft og omgitt av grønne omgivelser er fantastisk for sinnet. Legg til endorfinene fra treningen til ligningen, så er det en god sjanse for å oppnå en god lykkerus og en følelse av å være forbundet med naturen og verden rundt deg.

Trening med naturens "utstyr"

Naturen gir et hav av muligheter for å trene uten tradisjonelt treningsutstyr. Benker kan brukes til trinnsøvelser, steiner kan fungere som håndvekter, og trestammer kan være fantastiske for å utføre forskjellige styrkeøvelser. Du kan gjøre step ups, dips, push ups eller box jumps på en trestubbe. Du kan ta en liten trestamme på skuldrene eller gjøre biceps curls med en stor stein i hver hånd - mulighetene er nesten uendelige! Ved å tenke kreativt kan du skape en variert og utfordrende treningsrutine, eller spontan trening, som utnytter det naturlige miljøet fullt ut.