Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Oppdag hvor herlig utendørstrening er

Opdag hvor skønt udendørstræning er
Oppdag hvor herlig utendørstrening er
- af Josephine Sander
29.04.2024
Josephine Sander - Ambassadør

Får du også lyst til å bevege deg utendørs når været begynner å vise tegn til vår? Det er noe helt spesielt med å trene ute i naturen. Å trene utendørs er ikke bare godt for kroppen, det har også en virkelig positiv effekt på min mentale velvære. Av samme grunn startet jeg for noen år siden min utendørs treningsgruppe "Klitmøller Outdoor Fitness", som jeg underviser ute i naturen i sommerhalvåret. Lokasjonen for gruppen avhenger av vind og vær, men det at lokasjonene endrer seg gir også mulighet for variert trening.

I dette blogginnlegget vil jeg prøve å guide deg hvis du ønsker å prøve utendørstrening. Jeg vil vise deg hvordan du kan benytte naturens "utstyr" til trening, og vise deg hvilket annet utstyr du med fordel kan skaffe deg hvis du ønsker å trene utendørs.

Fordelene ved utendørstrening

Personlig har jeg erfart at utendørstrening gir meg et mentalt løft, og jeg føler også at det har en dyptgående påvirkning på mitt mentale velvære. Det å være utendørs i frisk luft og omgitt av grønne omgivelser er fantastisk for sinnet. Legg til endorfinene fra treningen til ligningen, så er det en god sjanse for å oppnå en god lykkerus og en følelse av å være forbundet med naturen og verden rundt deg.

Trening med naturens "utstyr"

Naturen gir et hav av muligheter for å trene uten tradisjonelt treningsutstyr. Benker kan brukes til trinnsøvelser, steiner kan fungere som håndvekter, og trestammer kan være fantastiske for å utføre forskjellige styrkeøvelser. Du kan gjøre step ups, dips, push ups eller box jumps på en trestubbe. Du kan ta en liten trestamme på skuldrene eller gjøre biceps curls med en stor stein i hver hånd - mulighetene er nesten uendelige! Ved å tenke kreativt kan du skape en variert og utfordrende treningsrutine, eller spontan trening, som utnytter det naturlige miljøet fullt ut.

#}
#}

Utstyr for utendørstrening

Utendørstrening trenger ikke innebære utstyr, siden du kan bruke det du finner på din vei, men jeg synes allikevel det har noe for seg å drive styrketrening utendørs, så kombinasjonen av å trene med vekter eller strikker, og samtidig være utendørs, er fantastisk. I mine utendørs fitnessgrupper bruker vi både naturen, men også utstyr som strikker, vektskiver og kettlebells.

Personlig nyter jeg også å trene ute i hagen. I tillegg til at jeg kan finne på å dra med meg halve treningsgarasjen ut, kan jeg bruke ulikt utstyr som strikker, kettlebells eller sandsekker. Det gir meg muligheten til å tilpasse min trening og utfordre meg selv på nye måter, samtidig som jeg nyter den friske luften og fuglesangen.

Hvis du ønsker å supplere din utendørstrening med litt ekstra utstyr du kan ta med ut i hagen, er det flere alternativer å velge mellom. Her er fire forslag til utstyr som kan være nyttig:

Kettlebells: Kettlebells er allsidige og kan brukes til et bredt spekter av øvelser, inkludert snatch, goblet squats og kettlebell swings. Deres vekt og form gjør dem perfekte for funksjonell trening utendørs.

Håndvekter: Håndvekter er klassiske, men fortsatt svært effektive for styrketrening. De kan brukes til alt fra biceps curls og skulderpress til lunges og triceps extensions.

Strikker: Strikker er lette å transportere og kan brukes til både styrke- og mobilitetsøvelser. De gir en motstand som kan tilpasses, noe som gjør dem egnet for folk på alle fitnessnivåer.

Treningsmatte: En treningsmatte kan være god å ha hvis du vil utføre øvelser på bakken. Den beskytter kroppen din mot harde overflater og gir deg muligheten til å utføre komfortable og effektive øvelser.

Kom i gang med utendørstrening i dag!

Enten du velger å trene uten utstyr og la naturen være din lekeplass, eller om du foretrekker å supplere med litt ekstra utstyr, er det ingen tvil om at du vil nyte godt av de mange fordelene ved å trene utendørs.

Du kan for eksempel starte med en lett løpetur eller en rask gåtur, hvor du utfordrer deg selv med naturens utstyr. Eller jeg kan varmt anbefale at du lager deg en liten workout i hagen med strikker, kettlebells, sandsekk eller annet. Da får du det beste fra begge verdener.

Ta det første steget i dag og opplev gleden av utendørstrening selv!

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point