Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
KICKSTART SOMMERFORMEN - SPAR OPP TIL 20%

Utstyrstips for hjemmetrening

Skap ditt perfekte treningsområde hjemme! Få Josephine Sanders utstyrstips for hjemmetrening.

Udstyrstips til hjemmetræning - blogindlæg af Josephine Sander
Utstyrstips for hjemmetrening
- af Josephine Sander
16.01.2024
Josephine Sander - Ambassadør

Mitt hjem, mitt treningsområde: Utstyrstips for hjemmetrening

Skal du til å innrede treningsplassen din hjemme? Da har jeg her en guide til utstyret du trenger, enten du har et helt rom du vil dedikere til trening eller bare trenger å kunne gjøre en enkel treningsøkt i stuen av og til.


Et rom dedikert til trening: Skap din egen fitnessoase

Hvis du har et helt rom tilgjengelig, kan du lage din helt egen lille fitnessoase hjemme, akkurat som jeg har det i min garasje.

Jeg har et treningsområde i garasjen min med utstyr fra Fitness Engros, som gjør treningen min like effektiv som i et treningssenter, og jeg vil gjerne gi deg et innblikk i utstyret som jeg vil anbefale deg å skaffe hvis du er så heldig å ha et helt rom dedikert til trening.


Cardio-utstyr til hjemmeoasen er nice-to-have

Du kan selvfølgelig velge å løpe en tur rundt kvartalet eller bare gjøre dynamiske strekkøvelser som oppvarming. Personlig liker jeg imidlertid å starte treningen med å få varmen i kroppen og pulsen opp, uansett hva jeg skal trene. Jeg bruker en Body Bike til dette formålet, men du kan også velge en romaskin, et tredemølle, en AssaultBike eller noe helt annet. Fitness Engros har noen robuste modeller som virkelig kan få pulsen opp.


Valg av manualer for hjemmetreningen

Jeg elsker å jobbe med manualer og du kan velge mellom et hav av forskjellige typer manualer. Min favoritt er Hexagon manualer, som var det første som ble en del av mitt hjemmegym. Jeg liker at manualene ikke ruller og at de ligger godt i hånden. Manualene bruker jeg til nesten alle mine treningsøkter.

Kettlebells for workouts

Jeg har også lagt til kettlebells i treningen min for å gjøre den variert. De brukes hovedsakelig for crossfit-inspirerte workouts, og de er også geniale når treningen skjer utendørs. Fitness Engros har et ganske bredt utvalg i virkelig mange flotte farger. Jeg har blant annet kettlebells på 12 kg, 16 kg, 20 kg og 24 kg.

Hvis du har plass til vektstang og stativ, er det en nødvendighet

Har du et helt rom til trening, vil et squat rack og et vektstangsett være en god base for treningen, siden du kan trene hele kroppen effektivt. I tillegg til manualer og kettlebells, har jeg et vektstangsett med vektskiver. Jeg er begrenset av en lav takhøyde i treningsgarasjen min, så når været tillater det, trener jeg ute. Derfor har jeg et squat rack som er stabilt, men lett nok til å flytte på, og det kan også justeres på forskjellige måter. Hvis du planlegger å kunne gjøre for eksempel benkpress, er det nødvendig med et squat rack.

Jeg har valgt en konkurransevektstang på 15 kg (det noen også kaller for en damevektstang), siden jeg synes den gir meg et bedre grep. Denne vektstangen er nemlig mindre i diameter sammenlignet med normale vektstenger. Til dette bruker jeg vektskiver fra SQ&SN.

Bruk denne til din rumpeøvelse

Jeg liker å trene rumpe og en av mine favorittøvelser er Hip Thrust. Til den øvelsen bruker jeg en nakkepute som pute for hoftene. Den holder seg på plass og er utrolig myk for hoftene, noe som gjør treningen mer behagelig.

Treningsmatte for trening og tøying

For trening er det godt å ha en tykk treningsmatte. Jeg bruker min matte for både trening og tøying.

Beskytt gulvet ditt

Når du er i gang med å innrede treningsoasen din, er prikken over i-en gummifliser for å beskytte gulvet ditt. Jeg har gummifliser i treningsområdet i garasjen min, men før det brukte jeg bare mine Deadlift Impact Stoppers, som også kan hjelpe godt på vei. Jeg bruker dem også når jeg trener på terrassen min, da de beskytter treverket.

Utvalgt utstyr når treningen foregår i stuen

Hvis du, akkurat som meg, trener i stuen og ønsker noe kompakt som du enkelt kan ta frem, finnes det også gode muligheter for å trene med vekter uten at stuen din ser ut som et treningssenter.

Skal du gjøre det med minimalt treningsutstyr, så er en treningsmatte og et sett med elastikker eller booty bands alt du trenger. Ønsker du å pushe styrken ytterligere, kan du komme langt med et sett med manualer eller en kettlebell.

Se deg rundt på Fitness Engros og finn utstyret som passer for deg! Jeg gleder meg på dine vegne og heier på deg hele veien.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point