Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Treningslivet som småbarnsforelder

Treningslivet som småbarnsforelder
Treningslivet som småbarnsforelder
- af Josephine Sander
02.08.2024

Fordelene ved et hjemmegym

Jeg har alltid vært i mye bevegelse og elsker å holde meg aktiv. Derfor var det en stor omveltning å bli forelder. Jeg tror mange småbarnsforeldre kan kjenne seg igjen i den følelsen jeg ble rammet av. Jeg følte meg fanget og fikk tidvis en klaustrofobisk følelse når jeg hadde behov for å komme meg ut, bevege meg, trene hardt eller bare riste av meg frustrasjoner. Den frustrasjonen over at jeg ikke lenger bare kunne dra ut og være meg selv uten å koordinere det med kjæresten min.

Fanget i den klassiske "You go, I go" rutinen

Så, det jeg vil fortelle om trening med barn, er at for meg startet det hele med frustrasjonen over aldri å ha tid eller mulighet til å dra av sted og gjøre noe for meg selv. Kjæresten min og jeg sjonglerte småbarnsforpliktelser, skiftende arbeidstider, og trening ble altfor ofte motvillig nedprioritert. Vi var fanget i den klassiske "skift på å trene" rutinen, hvor den ene ventet på tur mens den andre hastet av gårde til treningssenteret i håp om å presse inn en treningsøkt blant alt annet. Det gjorde ingenting godt for oss som individer med stort behov for bevegelse og luft!

Men så endret vi strategi.

Inkluderende treningsfellesskap i familien

Vi prioriterte ikke bare å få mer hjemmetreningsutstyr til stuen, men også et fullverdig hjemmegym, og det endret alt. Garasjen vår ble omgjort til et lite, men velfungerende treningsmekka, og det ble ikke bare et sted for oss voksne å trene, men også et lekeland for våre herlige barn når de blir med ut for å trene.

Det var her vår reise mot å forene trening og småbarnslivet virkelig skjøt fart. Det ble en sport å snike trening inn i hverdagen sammen med barna, under lurene deres eller etter leggetid. Garasjen vår er et lite fristed der jeg kan gjøre min tunge styrketrening samtidig som hele familien kan være aktive sammen. Nå er jeg ikke lenger bundet når kjæresten min er på lange terrengsykkelturer, er ute på vannet i flere timer, eller har en arbeidsvakt. Jeg kan velge å trene med barna og inspirere dem til også å prioritere bevegelse i livet sitt. Eller jeg kan ta alenetid når barna har lagt seg, samtidig som jeg har barnevakten.

Utstyr med flere funksjoner - gir frihet

Først og fremst handler det om utstyret. Vekter, benker, matter, boxjump og droppads. Nå har vi alt vi trenger for en effektiv styrketrening, men vi bruker det ikke bare til vår egen trening. Når jeg er ute og trener med barna i garasjen, lager jeg morsomme aktiviteter for barna med utstyret. Jeg har laget en liten barbell av bodypump-utstyr slik at de kan leke og gjøre de samme øvelsene som meg. Vår boks blir ofte omgjort til en rutsjebane ved hjelp av sklisikre gummifliser, droppads og en matte. Det fungerer perfekt, og barna elsker å være med i garasjen.

Logistikken går opp

Nå kan kjæresten min og jeg trene når det passer inn i vår hektiske hverdag. Ingen behov for å arrangere barnepass eller bekymre oss for å rekke hjem til neste skift. Vi kan legge barna og trene sammen i garasjen om kvelden, eller vi kan ta dem med ut og inkludere dem i treningen vår. Når den ene trener, kan den andre være sammen med barna uten å forlate hjemmet, slik at det bare er selve treningstiden som går utover familietiden.

Men viktigst av alt er samholdet. Trening ser jeg ikke lenger nødvendigvis som en individuell aktivitet, men det kan like gjerne være en familiebegivenhet. Jeg har selvsagt også behov for egentid, og noen ganger er treningen min egentid, men jeg har virkelig endret syn på at treningen kan være en del av inspirasjonen jeg gir til barna. Jeg lærer barna våre viktigheten av en sunn livsstil og viser dem at trening kan være gøy og inkluderende.

Invester i deg selv og inspirer barna dine

Så til alle dere småbarnsforeldre der ute som føler at trening er umulig å passe inn i deres hektiske liv: Et hjemmegym kan være løsningen som gir dere friheten til å være aktive sammen som familie uten å forlate hjemmet. Så sett i gang med å renovere garasjen, invester i noe utstyr, og la treningen bli en integrert del av livet deres. Tro meg, det er verdt det.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point