Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Det kule med hjemmetrening

Det kule med hjemmetrening
- af Josephine Sander
02.08.2024

En oversiktlig måte å komme i form på

Føler du ofte at du leter etter den ideelle måten å få mosjon inn i hverdagen din på, men synes du, som mange av oss, at tid og energi alltid er en knapp ressurs? Livet er fullt av forpliktelser, og det kan være en utfordring å presse inn trening i en allerede hektisk kalender. Jeg kjenner alt til det, som mor til to små barn, hvor hverdagene flyr avgårde og tiden er knapp.

Min redning i hverdagen er hjemmetrening, og jeg håper å inspirere deg til å prøve det også! Hjemmetrening kan se ut på mange måter, og det er ingen måte som er mer korrekt eller bedre enn en annen. Den beste treningen er den du får gjort!

Med få redskaper, eller til og med bare din egen kroppsvekt, kan du komme langt, og med et hjemmetreningsprogram har du hjulpet deg selv enda mer til bare å sette i gang uten å tenke for mye over det. En av de store fordelene med hjemmetrening er nemlig at du har friheten til å trene når og hvor det passer deg best. Og det spiller ingen rolle om det er før frokost, i lunsjpausen, eller sent på kvelden når barna er lagt.

Er hjemmetrening i stuen virkelig like effektivt som trening på et treningssenter?

Har du litt utstyr hjemme, kan hjemmetreningen være like effektiv som trening på et treningssenter, og for mange vil hjemmetreningen bety at treningen faktisk blir gjennomført, hvor alternativet ville vært ingen trening, siden det er færre barrierer for å komme i gang.

Når treningen foregår hjemme, trenger du ikke bekymre deg for å booke en treningstime, pakke en bag eller finne transport til og fra treningssenteret. I stedet kan du ganske enkelt starte treningen når du har tid og lyst, og med komforten fra ditt eget hjem. Fleksibiliteten er også en stor fordel for meg. Med to små barn er jeg ikke avhengig av at andre passer dem hvis jeg vil trene uten avbrudd, og hjemmetrening kan faktisk også bety at jeg får enda mer tid sammen med barna. Og la oss ikke glemme at du kan trene i de mest behagelige treningsklærne dine, uten at noen dømmer deg!

Alt i alt kan hjemmetrening vise seg å være langt mer effektivt, rett og slett fordi det er lettere å komme i gang når treningen foregår hjemme. Med færre unnskyldninger og mer fleksibilitet øker du sjansene dine for å holde deg motivert og nå treningsmålene dine. Så hvorfor ikke begynne treningsreisen din hjemmefra i dag?

Hvilket utstyr trenger man for hjemmetrening?

Du trenger ikke å innrede et helt rom til trening for å starte med hjemmetrening. Hjemmetrening kan fint bestå av en treningsmatte, kettlebells, strikker og manualer, eller bare ett av disse. Det avhenger helt av dine preferanser og treningsmål. Det viktigste er å gjøre det så enkelt som mulig for deg selv å komme i gang. Når det er lett å komme i gang, er det større sannsynlighet for at du når treningsmålene dine og holder deg motivert.

Noen foretrekker å bruke treningsutstyr som vekter, kettlebells, treningsstrikker og lignende for å utføre forskjellige øvelser. Hvis du blir motivert av godt utstyr, kan det absolutt være veien å gå.

Men du kan også komme langt med minimalt utstyr. En enkel treningsmatte eller et behagelig underlag er alt du trenger for å utføre en lang rekke øvelser. Hvis du trenger vektede redskaper, kan du improvisere med vannflasker eller en sekk fylt med bøker eller andre tunge gjenstander. Og hvis du har barn, kan du bruke dem som ekstra vekt.

Hvilket utstyr vil jeg anbefale deg?

Et godt basissett kan se ut på mange måter, men her er en liste over utstyr jeg kan anbefale deg til en enkel hjemmetrening, og så kan du plukke fra listen det du har lyst til.


Få inspirasjon til treningsøkter

I håp om at dette innlegget har gitt deg inspirasjon og motivasjon til å starte eller fortsette din reise med hjemmetrening, får du her et par forskjellige treningsøkter som du kan prøve hjemme. Programmene er designet for å gi deg en komplett treningsøkt, uansett hvor travel dagen din måtte være.

#}
#}
#}

Treningsøkt med manualer

21-15-9

Først gjør du 21 repetisjoner av hver øvelse, deretter 15, og til slutt 9 av hver øvelse.

  • Devils press
  • Rumensk markløft
  • Reverse lunges
  • Bent over row


Treningsøkt med strikk

  • 3 runder av:
  • 10 x Thrusters
  • 10 x Bent over row
  • 20 x Lunges (10 på hvert bein)
  • 10 x Push ups
  • 20 x Shoulder press (10 på hver arm)


Treningsøkt med kettlebell

AMRAP 20

Gjør så mange runder som mulig på 20 minutter av:

  • 10 x Swings
  • 15 x Goblet squat
  • 20 x Side bends (10 på hver side)


Disse treningsøktene er designet for å gi deg en intens og effektiv trening på kort tid ved hjelp av kettlebells, manualer eller treningsstrikker. Husk å tilpasse øvelsene etter ditt eget nivå og lytte til kroppens signaler under treningen.

Jeg håper du gir kroppen din den oppmerksomheten og styrken den fortjener!

Riktig god trening.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point