Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
KICKSTART SOMMERFORMEN - SPAR OPP TIL 20%

Den ultimate guiden til treningselastikker

Den ultimative guide til træningselastikker
Den ultimate guiden til treningselastikker
- af Josephine Sander
19.03.2024
Josephine Sander - Ambassadør

Vurderer du å investere i treningselastikker, men er usikker på hvilke du skal velge, eller hva de egentlig kan brukes til? Som en ivrig bruker av treningselastikker finner jeg dem utrolig nyttige for oppvarming, som et supplement til min hjemme- eller reisetrening, eller som støtte i arbeidet med å forbedre spesifikke ferdigheter som for eksempel pull-ups og dips.

Jeg bruker dem i hver eneste trening med Klitmøller Outdoor Fitness, hvor elastikkene legger et vesentlig element til utetreningen, som primært fokuserer på kroppsvekt. Resultatene taler for seg selv, og teamets mangfold i alder og erfaring viser at elastikkene kan brukes av alle.

Jeg anbefaler definitivt å gi motstandsbånd en sjanse, og jeg vil derfor prøve å gi deg et lite innblikk og inspirasjon til hva du faktisk kan bruke slike treningselastikker til.


Hvorfor skal jeg ha en treningselastikk?

Treningselastikker tilbyr en unik kombinasjon av allsidighet, effektivitet og tilgjengelighet, som gjør dem til det perfekte verktøyet for treningsentusiaster på alle nivåer. Her er noen grunner til at jeg tror de er så populære:

  • Allsidighet: De kan brukes til nesten enhver form for trening – fra oppvarming og tøyingsøvelser til styrketrening og funksjonell trening.
  • Enkle å transportere: De er lette å ta med seg overalt, noe som gjør dem til det perfekte treningsutstyret for folk som ofte reiser, eller som foretrekker å trene utendørs.
  • Effektivitet: De gir muligheten for målrettet muskeltrening og forbedrer både styrke og fleksibilitet.
  • Tilgjengelighet: De passer for alle treningsnivåer, fra nybegynnere til atleter, og de er også økonomisk overkommelige.


Uendelige treningsmuligheter hvor som helst og når som helst

Det jeg elsker mest ved treningselastikker, er deres fleksibilitet. De er både lette og bærbare, noe som gir deg muligheten til å utføre en fullkroppstrening uansett din plassering. Det spiller ingen rolle om du er hjemme, på ferie langt fra treningsutstyr, eller på farten, for treningselastikkene kan lett pakkes og tas med.


Kreativ og tilpasset trening

Det unike med treningselastikker er at de tillater en høy grad av kreativitet i treningen din. Uansett om du kombinerer dem med tradisjonelle vekttreningsøvelser eller bruker dem alene, tilbyr de gradvis motstand som kan justeres nøyaktig til dine treningsbehov og mål. Dette åpner opp for en verden av muligheter for å variere treningen din, holde deg motivert og stadig utfordre kroppen din på nye måter. Jeg bruker dem både sammen med mine vanlige styrkeøvelser, men også mye alene, for eksempel for å øke min mobilitet.


Motstandsnivåer som kan tilpasses alle

Uansett ditt nivå, finnes det treningselastikker som passer for deg. Det er nemlig både lette motstandsnivåer, og så er det de virkelig tunge motstandene. Det er viktig å velge den riktige elastikken, avhengig av den aktuelle øvelsen og formålet. Jeg har personlig valgt en elastikk i hvert motstandsnivå, slik at jeg er sikker på å ha en som passer til akkurat den treningen jeg skal i gang med.

De SQ&SN resistance bands jeg har, kan du nemlig velge i et bredt spekter av motstander, fra 4,5 kg til 80 kg, og det står på elastikken hvor mange kilos motstand elastikken gir. Så du burde helt sikkert kunne finne en treningselastikk som passer til dine behov.

Her er et eksempel, og det er bare eksempler. Din elastikk og øvelsespreferanse avhenger av hva du vil og hvor erfaren du er.

  • Level 1-1,5 i motstandsbånd er ideelle for for eksempel oppvarming, skulderstrening, til rehabilitering eller for nybegynneren.
  • Level 2-3 er egnet for de fleste øvelser, støtte til ferdighetsarbeid og passer for de fleste treningsnivåer.
  • Level 4-5 er virkelig gode for bentrening for deg som er trent og ønsker hard motstand.


Hvilken treningselastikk skal man velge?

Det viktigste når du skal velge motstandsbånd er å ta hensyn til hva elastikken skal brukes til. Tenk nøye over treningselastikkens motstandsnivå og materialetype slik at du er sikker på å finne den treningselastikken som best matcher dine behov.


Her er et par tips for å velge de riktige elastikkene:

  • Motstandsnivå: Start med en lavere motstand hvis du er nybegynner, og arbeid deg opp etter som din styrke forbedres.
  • Materiale: Velg elastikker som er laget av holdbart materiale for å sikre at de kan tåle regelmessig bruk. Det kan for eksempel være SQ&SN Resistance treningselastikker.
  • Sett: Vurder å kjøpe flere motstandsnivåer, så du enkelt kan justere intensiteten av treningen etter behov.
#}
#}
#}
#}
#}
#}

Fullkropps treningsprogram

Det kan kanskje være vanskelig å finne ut hvordan du kan lage et treningsprogram med treningselastikker, så derfor har jeg laget et fullkropps treningsprogram som er genialt når du er på farten. Gjør 3 sett med 10 repetisjoner av alle øvelsene.

Knebøy

Stå på midten av elastikken med føttene i skulderbreddes avstand, mens elastikken hviler på nakken. Utfør en knebøy ved å bøye i knærne og skyve hoftene bakover, mens du holder ryggen rett. Vend tilbake til startposisjonen.

Utfall

Ta et skritt frem og plasser elastikken under forfoten. Hold i elastikken med hendene. Utfør et utfall ved å bøye begge knær, så det bakre kneet nesten berører gulvet. Skyv opp igjen og vend tilbake til startposisjonen. Gjenta med det andre benet.

Bent over row

Stå på elastikken med føttene i skulderbreddes avstand. Bøy overkroppen forover og stå med lett bøyde knær og hold ryggen rett. Hold elastikken med begge hender, og trekk den opp mot ribbeina dine, mens du klemmer skulderbladene sammen. Senk sakte tilbake.

Seated row

Sitt på gulvet med det ene benet bøyd og det andre benet strukket ut foran deg og ta elastikken rundt foten. Hold i elastikken med strake armer. Trekk elastikken mot deg ved å bøye albuene og trekke skulderbladene sammen. Vend tilbake til startposisjonen med kontroll.
Øvelsen kan også utføres sittende med begge ben strukket. I dette tilfellet skal elastikken være rundt begge føttene.

Overhead press

Sitt på knærne med elastikken viklet rundt og hold fast i elastikken med den ene hånden. Press armen over hodet, til den er strukket. Senk sakte armen tilbake til startposisjonen.

Push up

Plasser elastikken over ryggen, mens du holder i elastikken med begge hender. Utfør en push-up ved å senke kroppen ned mot gulvet og deretter skyve opp igjen.


Andre effektive øvelser med treningselastikker

Jeg har også noen andre effektive øvelser som du også kan inkludere i treningen din for å utnytte det fulle potensialet av treningselastikker:

Banded pull aparts

Sørg for å holde på elastikken, så den er stram. Stå med rett rygg og spenn opp i kjernen. Strekk armene ut i skulderhøyde. Trekk i elastikken, så mye du kan, med strake armer, klem skulderbladene sammen. Før armene sakte tilbake og gjenta uten å senke dem.

Biceps curl

Plasser elastikken under føttene dine. Hold fast i elastikken og curl treningselastikken opp mot skuldrene dine. Hold strekket i to sekunder og kom deretter tilbake til utgangspunktet. Albuen skal under hele øvelsen være spent helt inntil kroppen, så du holder overarmene mer eller mindre stille.

Triceps extension

Plasser elastikken under føttene dine. Hold fast i elastikken med den ene hånden og før treningselastikken bak ryggen. Bøy armen i en 90 graders posisjon og trekk deretter armen opp, slik at du står med en helt strukket arm. Tenk på at overarmen skal holdes i ro, tett inntil øret.
Skal denne øvelsen være lettere kan du trekke med begge armer samtidig.


Utvid treningen din med SQ&SN treningselastikker

Med treningselastikker som en del av treningsutstyret ditt, er du klar til å utføre en effektiv, allsidig og morsom trening uansett hvor du befinner deg. De kan brukes til å forbedre din styrke og fleksibilitet, samtidig som de er lette, bærbare og tilgjengelige for alle treningsnivåer. Gi elastikkene en sjanse, og oppdag forskjellen de kan gjøre i treningen din.

Jeg er begeistret for SQ&SN treningselastikkene og jeg håper at du blir like begeistret for dem. Nå har du i hvert fall fått inspirasjon til hvordan du kan integrere treningselastikkene i treningen din, både i den daglige treningen og når du er på farten.

Riktig god fornøyelse med din elastikktrening!

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point