Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Kom godt i gang med magetreningen din

Kom godt i gang med magetreningen din
Kom godt i gang med magetreningen din
- af Mette Melinna Kimose
16.10.2024

Magetrening eller coretrening er de musklene som utgjør kjernen i kroppen. Altså mage, rygg, bekkenet og hoftene. Det er viktig å trene disse musklene for å opprettholde stabilitet, balanse og styrke i kroppen. Dette er noe du ikke bare bruker i treningen din, men som du også bruker i hverdagen din.

Mange drømmer om den berømte six-packen, og den er vanskelig å få, det vet vi alle. Det krever hard trening, sunn kost og en lav fettprosent. Magemusklene (bukmusklene) er en gruppe muskler som ligger på forsiden av mageområdet. Det er de rette magemusklene, ytre skrå magemuskler, indre skrå magemuskler og de tverrgående magemusklene. Alle disse må trenes for å lage et godt mageprogram.

Husk å trene kjernen din

Grunnen til at det er så viktig for kroppen din å trene kjernen, er følgende:

1. Forbedret kroppsholdning

En god kroppsholdning gir en sunn rygg og er viktig for å unngå slitasje og belastningsskader.

2. Økt stabilitet og balanse

Coretrening forbedrer kroppskontroll og stabilitet, noe som kan være nyttig i din idrett, dine aktiviteter, men også i hverdagen hjemme.

3. Forbedret prestasjon

En sterk kjerne bidrar til å forbedre prestasjonene dine i idretten din eller i treningsøvelsene. Med en sterk overkropp kan du overføre kraft til underkroppen og omvendt. Du reduserer også risikoen for skader ved hard trening.

4. Forebygging av skader

En av de viktigste fordelene ved å ha en sterk kropp er en stabil kjerne, og det kan nettopp forhindre skader og redusere spenninger/belastning på andre deler av kroppen.


Når du trener kjernen, er det viktig å utføre øvelsene med riktig teknikk for å unngå skader, vondt i nakke og korsrygg. Start derfor med å trene uten belastning, kun med egen kroppsvekt, inntil du føler at du har styrken og stabiliteten til å bruke en manual, kettlebell eller vektplate.

Varier mageøvelsene, og sørg for å trene både de rette, indre og skrå magemusklene. Er du kvinne, fokuser ekstra på å stramme opp bekkenbunnen og trene den samtidig.

Sørg for at du jobber med den dype delen av magemusklene. Hvis øvelsen er for hard, kan det bli vanskelig for deg å trekke sammen magemusklene, og det kan se ut som om du skyver dem ut, noe som gjør det vanskelig å bevege ryggen og utføre øvelsen riktig.

#}
#}
#}
#}
#}

5 effektive mageøvelser

  • 5 øvelser
  • 3 runder
  • Enten 45 sek./15 pause eller 10-15 reps.


Hvis du er nybegynner, kan du ta en lengre pause mellom hver runde på 60 sek. Hvis du derimot er vant til å trene kjernen, kan du ta en pause på 30 sek. eller ingen pause for å opprettholde høy intensitet, med 15 sekunder mellom hver øvelse i de 3 rundene.

1. Crunches

Legg deg på ryggen med bøyde knær og føttene flatt på gulvet. Plasser hendene bak hodet og løft skulderbladene fra gulvet ved å bruke magemusklene. Som vi sier i Pilates: "Forestille deg at du lukker en glidelås hele veien fra bekkenbunnen til navlen. Navlen inn og opp, og jobb fra det dypeste av magen."

2. Hoftehev

Legg deg på ryggen med bena vertikalt eller lett bøyd. Du kan også krysse dem. Stram opp i bekkenbunnen, slapp av i nakken og skuldrene, og løft hoftene som vist i videoen. Kjenn hvordan du aktiverer den nedre delen av magen.

3. Russian twists

Sitt på gulvet med bøyde ben. Sørg for å løfte brystet, så du ikke synker sammen. Drei overkroppen fra side til side. Noen synes det er best å se rett frem på grunn av svimmelhet, mens andre lar hodet følge kroppen – kjenn etter hva som passer best for deg. Føler du deg sterk nok i denne øvelsen, kan du bruke en kettlebell, en manual eller en vektskive for å utfordre deg selv.

4. Mountain climbers

Start i planke med hendene under skuldrene. Press skuldrene nedover langs ryggen og pass på at du ikke henger i dem. Stram opp i hele kjernen og trekk det ene kneet opp mot brystet, og bytt raskt ben. Husk å puste riktig.

5. Superman

Legg deg på magen med armene strukket fremover og bena strakt bakover. Løft samtidig armene, brystet og bena fra gulvet og hold posisjonen et øyeblikk før du senker deg ned igjen.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point