Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Fullbody workout med treningsstrikker

Fullbody workout med træningselastikker
Fullbody workout med treningsstrikker
- af Mette Melinna Kimose
13.05.2024
Mette Melinna profilbillede

Du skal begynne å trene med treningsstrikker, fordi det er bra for kroppen og leddene dine av flere årsaker. Først og fremst gir strikktrening en form for motstandstrening, som alltid er bra. Strikkene er med på å bygge opp og styrke musklene på en skånsom måte. Du styrker og jobber også både med utholdenhet og balanse.

Strikktrening hjelper også med å forbedre fleksibiliteten og bevegeligheten i ulike ledd og muskelgrupper. Det er en ideell treningsform for personer med skader eller de som ønsker å unngå belastning på leddene.

Du kan også aktivere de mindre muskelgruppene som du kanskje ikke får trent så mye under tradisjonell styrketrening. Jeg elsker funksjonell trening, og strikkene er geniale til det, da du nettopp blir utfordret på både styrke, balanse og utholdenhet. Dette er alle funksjonelle bevegelser som vi bruker i hverdagen vår.

Treningsstrikkene kan også bidra til å forbedre holdningen din. Det finnes mange gode øvelser som styrker musklene rundt ryggraden, skuldrene og hoftene, slik at du får bedre holdning og reduserer risikoen for rygg- og nakkesmerter, som mange sliter med.

Du kan også få mer variasjon og utfordring i treningen din! Du kan fortsatt gjøre markløft med strikker, trene skuldrene og rumpa hvis du er kreativ. Ta med noen strikker neste gang du gjør en god HIIT-økt.

Og ikke ta feil! Trening med strikker er hardt og veldig effektivt. Har du det riktige treningsprogrammet, får du garantert svette på pannen og ømme muskler.

Til slutt kan du ta med treningsstrikkene på farten, så det er ingen unnskyldning for ikke å få gjort en god treningsøkt.

Jeg har laget en fullbody workout som garantert vil utfordre deg, og som du vil kunne kjenne dagen etterpå.

Tren hele kroppen med treningsstrikker

Gjør 10 repetisjoner av hver øvelse og 5 runder (husk 10 til hver side også).
Begynn med en treningsstrikk hvor du vet at du kan opprettholde god teknikk gjennom hele øvelsen. Du kan alltid justere underveis i rundene.

#}
#}
#}
#}
#}

Øvelse 1: Knebøy med press

Jeg har brukt level 1 (4,5-15 kg.)
Sørg for å spenne godt opp i kjernen. Legg vekten på hælene og stram baklårene og setemusklene på vei opp. Gjør en knebøy og press armene opp over hodet på vei opp. Husk å puste og sjekk at knærne peker i samme retning som tærne dine.

Øvelse 2: Bent over rows

Jeg har brukt level 2 (13-35 kg.)
Start med å stå med føttene i skulderbreddes avstand og ha en lett bøy i knærne. Bøy frem i hoftene og hold ryggen rett. Sørg for å holde kjernen sterk. La armene henge rett ned mot gulvet og hold skuldrene trukket tilbake og ta tak i strikken. Trekk nå strikken mot ribbeina ved å bøye albuene og trekke skulderbladene sammen. Fokuser på å bruke ryggmusklene til å trekke strikken oppover.

Hold en kort pause oppe når du har trukket albuene opp og senk langsomt ned. Gjør øvelsen kontrollert.

Øvelse 3: Front push på knær

Jeg har variert mellom level 1 (4,5-15 kg) og level 1,5 (10-30 kg).
Vær på knærne og plasser strikken som vist i videoen. Ha en rett linje fra knær, hofter og skuldre. Vær sterk i kjernen, husk også å spenne godt opp i setemusklene for full kontroll.

Hold albuene tett inntil kroppen. Ta tak i strikken og på en utpust strekker du armene fremover med tomlene opp. Kontrollert trekker du armene tilbake med albuene tett inntil kroppen. Pass på at skuldrene ikke kommer opp til ørene når du strekker armene. Se gjerne på deg selv i speilet mens du utfører denne øvelsen.

Øvelse 4: Sumo markløft

Jeg har brukt level 2 (13-35 kg).
Stå med føttene bredere enn skulderbredde og føttene pekende litt utover i en sumo-stilling. Husk at knær og tær skal peke i samme retning. Ta tak i strikkene med strake armer. Bøy i knærne og senk kroppen ned mens du holder ryggen rett og skyter rumpa bakover. Vekten skal være på hælene. Sørg for å ha en sterk og god kjernemuskulatur og stram opp i bekkenbunnen.

Med strake armer presser du deg gjennom hælene til en oppreist posisjon. Du skal stramme baklår, setemuskler og innsiden av lårene og trekke skuldrene tilbake og ned.

Øvelse 5: Side steps

Jeg har brukt level 2 (13-35 kg).
Denne øvelsen er min hat/yndlingsøvelse. Har du først kontroll på teknikken, er den lett å ta med til enhver HIIT-trening – hvem vil ikke ha ekstra setetrening, og den brenner på den gode måten. Denne øvelsen er også med på å forbedre balansen og stabiliteten din.

Stå med føttene i hoftebreddes avstand, ta tak i strikken og sørg for at den er stram, men fortsatt behagelig. Stram godt opp i kjernen, hold en god kroppsholdning med brystet løftet og skuldrene trukket tilbake. Knærne skal være lett bøyd og vekten skal være likt fordelt på begge føttene.

Ta små skritt fra side til side. 10 stk. til hver side. Det er viktig at du holder spenningen i strikken mens du trekker det ene benet bort fra midten og til siden. Den andre foten skal følge etter og bringes tilbake til midten.

Kom godt i gang med strikktrening

Trening med strikker er ikke bare en enkel og tilgjengelig treningsform, men også en allsidig og effektiv metode for å forbedre din generelle fysikk og helse. Dette gjør treningsstrikker ideelle ikke bare for de som rehabiliterer etter skader, men for alle som ønsker å opprettholde en sunn og aktiv livsstil.

Med treningsstrikker har du uendelige muligheter for å variere treningen, noe som hjelper med å holde treningen spennende og utfordrende. Enten du trener hjemme, på treningssenteret, eller tar strikkene med på reiser, sikrer de en effektiv workout som passer til timeplanen din og dine personlige treningsmål.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point