Fullbody workout med treningsstrikker
- af Mette Melinna Kimose
13.05.2024

Du skal begynne å trene med treningsstrikker, fordi det er bra for kroppen og leddene dine av flere årsaker. Først og fremst gir strikktrening en form for motstandstrening, som alltid er bra. Strikkene er med på å bygge opp og styrke musklene på en skånsom måte. Du styrker og jobber også både med utholdenhet og balanse.

Strikktrening hjelper også med å forbedre fleksibiliteten og bevegeligheten i ulike ledd og muskelgrupper. Det er en ideell treningsform for personer med skader eller de som ønsker å unngå belastning på leddene.

Du kan også aktivere de mindre muskelgruppene som du kanskje ikke får trent så mye under tradisjonell styrketrening. Jeg elsker funksjonell trening, og strikkene er geniale til det, da du nettopp blir utfordret på både styrke, balanse og utholdenhet. Dette er alle funksjonelle bevegelser som vi bruker i hverdagen vår.

Treningsstrikkene kan også bidra til å forbedre holdningen din. Det finnes mange gode øvelser som styrker musklene rundt ryggraden, skuldrene og hoftene, slik at du får bedre holdning og reduserer risikoen for rygg- og nakkesmerter, som mange sliter med.

Du kan også få mer variasjon og utfordring i treningen din! Du kan fortsatt gjøre markløft med strikker, trene skuldrene og rumpa hvis du er kreativ. Ta med noen strikker neste gang du gjør en god HIIT-økt.

Og ikke ta feil! Trening med strikker er hardt og veldig effektivt. Har du det riktige treningsprogrammet, får du garantert svette på pannen og ømme muskler.

Til slutt kan du ta med treningsstrikkene på farten, så det er ingen unnskyldning for ikke å få gjort en god treningsøkt.

Jeg har laget en fullbody workout som garantert vil utfordre deg, og som du vil kunne kjenne dagen etterpå.

Tren hele kroppen med treningsstrikker

Gjør 10 repetisjoner av hver øvelse og 5 runder (husk 10 til hver side også).
Begynn med en treningsstrikk hvor du vet at du kan opprettholde god teknikk gjennom hele øvelsen. Du kan alltid justere underveis i rundene.