Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Inspirasjon til leg day: Valg av benøvelser og utstyr

Bentrening som fungerer: Se våre anbefalte øvelser og utstyr.

Inspirasjon til leg day: Valg av benøvelser og utstyr
Inspirasjon til leg day: Valg av benøvelser og utstyr
- af Fitness Engros
05.10.2023

Valg av benøvelser og utstyr Selv om det finnes mange gode argumenter for å trene ben, blir dessverre bentreningen ofte nedprioritert av mange som foretrekker å fokusere på overkroppen i stedet. Men beina dine utgjør fundamentet for kroppen din, så det er viktig å inkludere dem i treningsprogrammet ditt.

I denne guiden vil vi gi deg inspirasjon til benøvelser og anbefale riktig utstyr for å utføre dem effektivt. Les videre hvis du også drømmer om å få flotte og sterke ben.

Hvorfor du ikke må hoppe over "leg day"?

Bentrening er avgjørende for å bygge sterke og tonede ben. Utover det visuelle, har bentrening også mange andre fordeler. Når du trener bena dine, styrker du ikke bare musklene i lår, setemuskler og legger, men du forbedrer også din generelle stabilitet, mobilitet og funksjon i hverdagen. Bentrening kan også føre til økt forbrenning, siden store muskelgrupper er involvert, noe som kan hjelpe med å forbrenne flere kalorier. Vil du gjerne ta del i disse verdifulle fordelene, så sett ekstra fokus på bentreningen din med noen av de utvalgte øvelsene:

#1 Front squat og utstyret til dette

En av de mest effektive og populære benøvelsene er front squat. Denne øvelsen er fantastisk for å styrke lår, setemuskler, hofter og legger. Front squat kan også bidra til å bygge en flott og fast bakdel samt styrke musklene rundt ryggen. Noe som de fleste ønsker.

For å utføre front squat korrekt trenger du følgende utstyr:

  • Et squat-stativ
  • En vektstang
  • Vektskiver

Utførelse: Start med å plassere vektstangen på stativet. Plasser hendene på stangen med et overhåndsgrep og før stangen opp til skuldrene dine. Stå med føttene litt bredere enn skulderbredde og pek tærne litt utover. Stram magemusklene og senk deg så langt ned som mulig ved å bøye knærne og hoftene. Hold hælene i gulvet og albuene hevet. Press deg selv tilbake til startposisjonen ved å strekke bena og hoftene samtidig.

#2 Walking lunges og utstyret til dette

En annen effektiv benøvelse er walking lunges. Denne øvelsen trener lår, setemuskler og legger, samtidig som den forbedrer balansen og koordinasjonen.

Du trenger følgende utstyr for å utføre walking lunges:

  • Hantler, kettlebells eller vektstang

Utførelse: Du trenger ikke mye utstyr for å utføre walking lunges. Alt du trenger er en åpen plass og eventuelt hantler, kettlebells eller vektstang for å legge til ekstra motstand. Start med å stå oppreist med føttene i skulderbredde. Ta et skritt fremover med det ene benet og senk kroppen ned, slik at begge knærne er bøyd i en 90-graders vinkel. Press deg selv opp og frem ved å skyve med den fremste foten, slik at du kommer opp og samler føttene. Ta deretter et nytt skritt fremover med motsatt ben.

#3 Markløft og utstyret til dette

Markløft er en fantastisk øvelse for å styrke rygg, korsrygg og ben. Denne øvelsen er også effektiv for å forbedre grepstyrke og generell kropps stabilitet.

For å utføre markløft korrekt, trenger du følgende utstyr:

  • En vektstang
  • Vektskiver

Utførelse: Stå med føttene i skulderbredde bak vektstangen. Sørg for at stangen er helt inntil leggen. Bøy i hoftene og knærne for å nå vektstangen, og ta tak i den med et dobbelt overhåndsgrep. Hold ryggen rett og brystet oppe. Løft vektstangen opp ved å strekke hoftene og knærne, mens du holder vektstangen tett inntil kroppen. Når du står oppreist, skal kroppen være i en rett linje fra hodet til hælene. Hold posisjonen et øyeblikk, og senk deretter vektstangen ned til gulvet ved å bøye i hoftene og knærne igjen. Gjenta øvelsen for å bygge styrke og muskelmasse i rygg og ben.

#4 Hip thrust og utstyret til dette

Hip thrust er en fantastisk øvelse for å styrke setemuskler og lår. Denne øvelsen hjelper også med å stabilisere bekkenet, korsryggen og knærne.

For å utføre hip thrust korrekt trenger du følgende utstyr:

  • En treningsbenk
  • En vektstang
  • Vektskiver

Utførelse: Sitt på benken med skulderbladene hvilende øverst på benken og plasser vektstangen på hoftene. Plasser føttene slik at leggene er loddrette når du når toppen av bevegelsen. Press føttene ned i gulvet og løft hoftene oppover til kroppen er i en rett linje fra knærne til skuldrene. Hold denne posisjonen et øyeblikk, og senk deretter hoftene ned igjen.

#5 Lying leg curl og utstyret til dette

Lying leg curl er en fremragende øvelse for å isolere og styrke hamstrings.

Du trenger følgende utstyr for å utføre leg curl:

  • En leg curl-maskin

Utførelse: Ligg på maskinen med magen ned mot benken og plasser bena slik at knærne hviler utover benken. Plasser maskinens ”arm” på den nederste delen av leggene. Bøy deretter bena slik at hælene kommer så nær baken som mulig. Senk bena sakte tilbake til startposisjonen.

#6 Leg press og utstyret til dette

Leg press er en effektiv øvelse for å styrke lår og setemuskler. En leg press-maskin gir deg muligheten til å legge til mer motstand og jobbe med tunge vekter for å bygge styrke og muskelmasse.

For å utføre leg press korrekt trenger du følgende utstyr:

  • En leg press-maskin

Utførelse: Sett deg på leg press-maskinen og plasser føttene på plattformen i hoftebredde. Press plattformen vekk fra deg ved å strekke bena til knærne er nesten rette, men ikke helt låst. Senk deretter plattformen kontrollert tilbake til startposisjonen.

Kickstart bentreningen din i dag

Ved å inkludere nevnte øvelser i bentreningen din og bruke riktig utstyr kan du oppnå sterke, tonet ben. Husk alltid å starte med lette vekter og fokusere på korrekt teknikk for å unngå skader. Kombiner gjerne øvelsene i et strukturert treningsprogram og tilpass det etter dine egne behov og mål.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point