Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Globale fitness trends i 2024

Dykk ned i 2024s største fitness trender! Fra bærbar teknologi til trening for eldre

Globale fitness trends i 2024
- af Fitness Engros
14.02.2024

Vi mennesker har drevet med fitness og vært fysisk aktive siden tidens begynnelse. Fitnessindustrien har imidlertid endret seg gjennom tiden, og hvert år ser vi hvordan nye fitnesskonsepter kommer til. Noen konsepter blir en suksess, mens andre flopper.

I dette innlegget vil du få et innblikk i hvilke fitness trender som er de mest fremtredende i 2024. Vi kan allerede nå avsløre at det venter deg flere overraskelser.

Bli inspirert eller få stillet din nysgjerrighet nedenfor.

ACSM belyser de største fitness trendene i 2024 med ny trendanalyse

Hvert år siden 2006 har ACSM (The American College of Sports Medicine) tatt pulsen på det globale markedet for fitness og funnet frem til de største trendene basert på en stor mengde data. Dette årlige initiativet anerkjennes som en pålitelig kilde til informasjon om den siste utviklingen innenfor fitnessverdenen.

I 2024 er de 20 største globale fitness trendene funnet basert på 1.997 innsamlede svar. Deltakerne er fagfolk fra hele verden som har bidratt til denne omfattende undersøkelsen. Selv om antallet innsamlede svar er lavere enn tidligere år, er resultatet fortsatt pålitelig, og det gir en god indikasjon på hvordan fitnessbransjen utvikler seg.

Her er de 20 største globale fitness trendene i 2024

I undersøkelsen, som er foretatt og offentliggjort av ACSM, har man funnet frem til de 20 største globale fitness trendene i 2024. Det ble totalt undersøkt 45 potensielle trender fordelt på åtte kategorier. Noen trender er nye, andre gjengangere fra forrige år. Noen trender har klatret opp listen siden forrige år, mens andre trender har opplevd en nedgang.

Her er listen:

  1. Wearable Technology
  2. Worksite Health Promotion
  3. Fitness Programs for Older Adults
  4. Exercise for Weight Loss
  5. Reimbursement for Qualified Exercise Professionals
  6. Employing Certified Exercise Professionals
  7. Mobile Exercise Apps
  8. Exercise for Mental Health
  9. Youth Athletic Development
  10. Personal Training
  11. Lifestyle Medicine
  12. Outdoor Fitness Activities
  13. Health/Wellness Coaching
  14. Functional Fitness Training
  15. Yoga
  16. Exercise is Medicine
  17. Traditional Strength Training
  18. Data-Driven Training Technology
  19. Online Personal Training
  20. High-Intensity Interval Training (HIIT)

#1 Wearable Technology (bærbar teknologi)

Wearable Technology (bærbar teknologi) finner vi på førsteplassen over de største globale trendene i 2024. Trenden har vært i topp 3 på listen gjennom en rekke år - siden 2016.

Bærbar teknologi dekker over de treningsenheter og -redskaper som bæres eller festes på kroppen, inkludert smartklokker, som vinner raskt frem i hele verden. Foruten smartklokker dekker det over bl.a. pulsmålere, fitness trackers og andre redskaper som kan brukes til å måle puls, antall forbrente kalorier, tid og mye mer. Disse enhetene er typisk forbundet med smarttelefoner og kan levere treningsdata i sanntid.

#2 Worksite Health Promotion (helsefremme på arbeidsplassen)

Worksite Health Promotion (helsefremme på arbeidsplassen) er en spennende nyhet på andreplassen på listen over globale fitness trender.

Vi opplever i disse år et økt fokus på helse på arbeidsplassene. Arbeidsgiverne investerer i sine ansattes helse ved å tilby undervisning i helse og trening, gi tilgang til treningsfasiliteter og servere sunn mat i kantinen.

Det økte fokuset på helse på arbeidsplassene påvirker de ansattes livskvalitet og mentale helse positivt, samt øker produktiviteten og reduserer sykefraværet.

#3 Fitness Programs for Older Adults (treningsprogrammer for eldre)

Fitness Programs for Older Adults (treningsprogrammer for eldre) er også en stor trend. Denne trenden har vært i topp 10 i flere år, men nå er den en del av topp 3, noe som vitner om at det er en trend som er på vei opp.

Det blir utviklet og målrettet flere og flere forløp, treningsprogrammer og treningsmuligheter for eldre. Dette skjer i takt med at andelen eldre borgere vokser verden over.

Aldring gir økt risiko for kroniske sykdommer, fallskader og diverse plager. Med regelmessig mosjon og styrketrening, som inkluderer aktiviteter som gåturer, løping, svømming og vektløfting, er det mulig å opprettholde en høy livskvalitet, redusere risikoen for en rekke sykdommer som hjertesykdommer og diabetes, og bevare uavhengigheten som eldre. Ved å inkorporere trening og mosjon i hverdagen kan man forbedre kroppens styrke, utholdenhet og fleksibilitet, noe som er avgjørende for å oppnå og opprettholde en sunn og aktiv livsstil.

#4 Exercise for Weight Loss (trening for vekttap)

Exercise for Weight Loss (trening for vekttap) er en av årets store høydehoppere. Trenden har gått fra å være nr. 8 til nr. 4 fra 2023 til 2024. Denne trenden har vært på listen i mer enn et tiår, og det er ikke utsikt til at trenden vil avta med det første.

Både forskning og undersøkelser peker på at regelmessig mosjon og trening er en effektiv måte å redusere kroppsfett, skape et varig vekttap og redusere risikoen for visse livsstilssykdommer.

#5 Reimbursement for Qualified Exercise Professionals (QEPs) (refusjon til kvalifiserte treningsprofesjonelle)

Reimbursement for Qualified Exercise Professionals (QEPs) (refusjon til kvalifiserte treningsprofesjonelle) er også med i topp 5 over de største globale fitness trendene.

Innen de fleste yrker eksisterer det faglisenser, og det gjelder også innen helsesektoren. For eksempel må man ha en lisens eller være autorisert for å kunne kalle seg lege eller fysioterapeut. Det eksisterer imidlertid ikke den samme fagbeskyttelsen for treningsprofesjonelle, inkludert personlige trenere.

Denne trenden dekker over refusjon for tjenester ytt av treningsprofesjonelle med hensikt på å anerkjenne personlige trenere og andre treningsprofesjonelle.

Personlig trening er den mest verdifulle trenden i Europa i 2024

Det er en bemerkelsesverdig stor forskjell på de største fitness trendene på tvers av landegrenser og verdensdeler. Når vi retter blikket mot Europa, ser vi at den mest verdifulle trenden i 2024 er personlig trening. Dette stemmer godt overens med det vi opplever i Danmark, hvor personlig trening vinner raskt frem.

Hvert år utdannes det tusenvis av personlige trenere i Danmark, og etterspørselen etter personlig trening er fortsatt høy. Det er tydelig at folk i økende grad verdsetter det individuelle fokuset og skreddersydde treningsprogrammene som personlig trening kan tilby. Dette fenomenet er ikke begrenset til Danmark, men er en global tendens som viser at personlig trening har blitt en viktig del av fitnessverdenen.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point