Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

HYROX: Tren opp til konkurransen med dette utstyret

HYROX: Tren opp til konkurransen med dette utstyret
HYROX: Tren opp til konkurransen med dette utstyret
- af Fitness Engros
10.02.2024

Det er viktig å ha det nødvendige utstyret tilgjengelig for å kunne trene opp til en HYROX-konkurranse. Derfor vil vi i dette blogginnlegget gi deg en komplett oversikt over det mest relevante utstyret til HYROX-trening. Vi vil også komme med innspill til hvordan man best mulig trener opp, hvis man vil delta i en av årets konkurranser. 

HYROX består av 8 km løping og 8 klassiske fitnessdisipliner 

HYROX er kjent for å kombinere løping og funksjonell fitness. I konkurransen skal deltakerne gjennomføre en løpsdistanse på i alt 8 km og utføre i alt 8 øvelser. Disse øvelsene inkluderer: 

  1. SkiErg
  2. Sled Push 
  3. Sled Pull 
  4. Burpee Broad Jumps 
  5. Rowing 
  6. Farmers Carry 
  7. Sandbag Lunges 
  8. Wall Balls 
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr
HYROX: Træn op til konkurrencen med dette udstyr

For å kunne øve på disse disiplinene kreves det spesifikt treningsutstyr.

Hos Fitness Engros har vi nøye valgt ut det beste utstyret til trening av disse disiplinene. Nedenfor gir vi konkrete anbefalinger til hvilket utstyr som kan brukes til formålet:

#1 SkiErg - Vi anbefaler Xebex AirPlus 200 Smart Connect Skimaskin

Den første disiplinen i en HYROX-konkurranse består av 1.000 meter på en skimaskin. Derfor må du ha tilgang til en god og pålitelig skimaskin for å kunne øve på denne disiplinen.

Hos Fitness Engros anbefaler vi Xebex AirPlus 200 Smart Connect Skimaskin. Denne maskinen gir en autentisk skiopplevelse og er utstyrt med en opplyst skjerm som viser en rekke treningsdata som 500 meter pace, tid og puls. Det er mulig å koble til både en smarttelefon og en pulsmåler til maskinen, slik at du kan spore treningen din ned til minste detalj.

#2 Sled Push - Vi anbefaler Crossmaxx Power Sled og SQ&SN Bumper Plates

Neste øvelse i HYROX-konkurransen er 50 meters sled push. Denne øvelsen stiller store krav til lårmusklene og kjernen, og krever sko som gir godt grep på underlaget.

Vi anbefaler Crossmaxx Power Sled til denne disiplinen. Det er en robust og holdbar slede som enkelt kan lastes med vektskiver. I tillegg til denne sleden anbefaler vi å kjøpe SQ&SN Bumper Plates, som passer til sleden med hensyn til hulldiameter. Disse bumper plates fås fra 5 til 25 kg.

#3 Sled Pull - Vi anbefaler Crossmaxx Power Sled, Crossmaxx Trekketau og SQ&SN Bumper Plates

Du vil deretter stå overfor 50 meters sled pull, som krever betydelig styrke i rygg, biceps og ben.

For å utføre og øve på denne disiplinen kan du dra nytte av bruken av Crossmaxx Power Sled og SQ&SN Bumper Plates. For å trekke sleden kan du bruke det pålitelige og holdbare Crossmaxx Trekketau, som vil hjelpe deg med å oppnå optimal treningsutbytte og forberede deg godt til HYROX-konkurransen.

#4 Burpee Broad Jumps - Intet utstyr påkrevd

For å trene burpee broad jumps kreves det ikke spesifikt utstyr. Denne disiplinen kan utføres uten utstyr.

I konkurransen skal det utføres 80 meters burpee broad jumps. Det betyr at deltakerne må utføre burpee broad jumps over en strekning på 80 meter, noe som krever både styrke og utholdenhet. Det er viktig å ha en god teknikk og kroppskontroll for å utføre burpee broad jumps korrekt og unngå skader.

#5 Rowing - Vi anbefaler StairMaster HIIT Rower

Etter å ha fullført den første halvdelen av konkurransen, er det nå tid for å starte på den andre halvdelen. Denne delen begynner med intense 1.000 meter roing, hvor vi må bruke utholdenhet og styrke for å komme nærmere målstreken. Med hvert tak kommer du nærmere å fullføre HYROX-konkurransen og nå ditt personlige mål.

For å trene denne øvelsen må du ha tilgang til en romaskin. Vi anbefaler StairMaster HIIT Rower, som er en robust romaskin med en stor konsoll, et pålitelig svinghjul og en solid stål- og aluminiumskonstruksjon.

#6 Farmers Carry - Vi anbefaler SQ&SN Competition Kettlebell

Neste disiplin i rekken er 200 meters farmers carry. Denne disiplinen krever stor styrke i bena, ryggmusklene og kjernen. Et godt grep er også avgjørende for å kunne holde fast i vektene under hele øvelsen. Deltakerne må kunne bære vektene i begge hender og gå en avstand på 200 meter.

Til denne disiplinen skal det kun benyttes kettlebells. Du kan for eksempel bruke SQ&SN Competition Kettlebell, som fås i mange vektklasser - mellom 4 og 36 kg.

#7 Sandbag Lunges - Vi anbefaler LMX. Challenge Bag

Den nest siste øvelsen i en HYROX-konkurranse kan være en stor utfordring som krever mye styrke og utholdenhet. Disiplinen består av 100 meters sandbag lunges, hvor du må gå med en sandsekk på ryggen. Når du utfører sandbag lunges, må du sørge for å opprettholde en sunn kroppsholdning.

Vi forhandler flere forskjellige sandsekker som du kan bruke til denne øvelsen, for eksempel LMX. Challenge Bag. Velg mellom sandsekker med en vekt på opp til 30, 45, 65, 85 eller 115 kg.

#8 Wall Balls – Vi anbefaler Crossmaxx PRO Wall Ball

Nå er du nesten ved målstreken i HYROX-konkurransen. Du har kjempet deg gjennom flere utfordrende øvelser, og nå er det bare én igjen. Den siste øvelsen består av enten 75 eller 100 kast med wall balls, avhengig av om du er mann eller kvinne. Hold fokus, pust dypt og visualiser deg selv mestre hvert eneste kast.

Vi anbefaler Crossmaxx PRO Wall Ball til trening av denne disiplinen. Disse ballene fås i flere forskjellige vektklasser, fra 2 kg opp til 12 kg.

Hvordan trener jeg opp til en HYROX-konkurranse?

Hvis du vil delta i en HYROX-konkurranse, for eksempel den kommende konkurransen på norsk jord, må du trene opp til konkurransen.

Dette kan gjøres ved å øve på de disiplinene som skal utføres i konkurransen. Start sakte og øk gradvis vektbelastningen og varigheten. I tillegg til å øve på de forskjellige disiplinene anbefales løping, da du må løpe totalt 8 km (8 x 1 km) i konkurransen.

Hos Fitness Engros har vi alt nødvendig utstyr for trening av HYROX-disiplinene. Enten du er mosjonist eller erfaren atlet, kan du finne alt utstyret du trenger hos oss. Vi er klare til å hjelpe deg med å nå dine mål og prestere ditt beste i HYROX-konkurransen.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point