Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

HYROX: Nytt innovativt fitnesskonsept er på vei til Norge

HYROX lander i Norge med en unik blanding av løping og funksjonell trening.

HYROX: Nytt innovativt fitnesskonsept er på vei til Norge
- af Fitness Engros
09.02.2024

HYROX er et relativt nytt fitnessfenomen, som opprinnelig stammer fra Tyskland.

Siden lanseringen i 2017 har den populære fitnesskonkurransen vunnet innpass i mange land. Foreløpig har over 175.000 deltakere fra hele verden deltatt i et HYROX-løp i byer som Los Angeles, Dubai og Amsterdam. Og nå er HYROX på vei til Norge for første gang.

I dette blogginnlegget kan du lære mer om den spennende fitnesskonkurransen som kombinerer løping og funksjonell fitness. Vi presenterer deg for hvilke fitnessdisipliner som inngår i løpet, hvem fitnesskonseptet er rettet mot, når det første løpet finner sted på norsk jord og mye mer.

Løping kombinert med funksjonell fitness - tilsatt et konkurranseelement

HYROX ble for en håndfull år siden oppfunnet av to tyskere, Christian Toetzke, en profesjonell atlet og gründer, og Moritz Fürste, en tidligere profesjonell ishockeyspiller med flere olympiske titler på sitt CV. Både Christian og Moritz har konkurrert hele livet, så det var naturlig for dem å oppfinne et nytt fitnesskonsept med et konkurranseelement.

I HYROX bytter deltakerne mellom å løpe 1 km og utføre vanlige fitnessdisipliner som lunges, roing eller farmers walks. Deltakerne har fullført løpet når de har løpt 8 km og utført i alt 8 øvelser. Flere av elementene i HYROX er kjent fra crossfit og Nordic Race blant annet.

De 8 øvelsene består av følgende:

  • SkiErg
  • Sled Push
  • Sled Pull
  • Burpee Broad Jumps
  • Rowing
  • Farmers Carry
  • Sandbag Lunges
  • Wall Balls

HYROX er for alle

HYROX fitness kan utøves av både mosjonister og atleter. Øvelsene i HYROX er nemlig svært enkle og er velkjente for de fleste som har drevet med fitness i et treningssenter. Forskjellen mellom vanlig fitness og HYROX fitness er at øvelsene er integrert i et konkurranseformat som trekker paralleller til mosjonsløp, crossfit-konkurranser og lignende.

HYROX kommer til Norge i mars 2024

I 2023 ble det avholdt over 40 HYROX-løp over hele verden

La HYROX være din neste fitnessutfordring og opplev den unike kombinasjonen av løping og funksjonell fitness i et helt nytt konkurranseformat. Hvis du ikke føler deg helt klar til det kommende eventet, kan du bare møte opp som tilskuer. Det vil nok dukke opp en ny mulighet til å delta i et HYROX-løp i fremtiden.

De beste kan delta ved HYROX World Championships i Nice

Hvis du ønsker å representere Norge og ha muligheten til å løpe med tittelen som verdensmester i HYROX, har du sjansen ved det årlige World Championships som avholdes i Nice, Frankrike.

Mindre enn 2 % av HYROX-atletene kvalifiserer seg og blir invitert til å delta i verdensmesterskapene. Det krever både talent og hard trening å mestre disiplinene i HYROX på et så høyt nivå at man kan kvalifisere seg til verdensmesterskapene.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point