Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
SPAR 20% PÅ VÅRE SOMMERFAVORITTER

Squat Racks

Merke
Muskelgruppe
Farve

Et squat rack er fantastisk å bruke for å trene squat, men du kan også bruke den til andre øvelser som pull-ups, benkpress, military press og dødløft. Du kjenner allerede squat racks fra lokale treningssentre, men stadig flere bruker også stativene i hjemmegymmet. 

Enten du leter etter en ny squat rack, power rack, half rack eller smith rack for hjemmegymmet ditt eller for et større eller mindre treningssenter, kan du finne den perfekte squat-stativ i vårt sortiment. Vi selger blant annet squat racks fra CrossmaxxInter Atletika, og Nautilus, som alle er noen svært kvalitetsbevisste produsenter av treningsutstyr. Dykk ned i vårt store utvalg, og finn den beste squat rack for dine behov her hos Fitness Engros. 

Hva er en squat rack? 

Et squat rack - eller på norsk knebøy stativ - er et stativ som har til formål å holde vektstangen ved øvelsen squat og andre øvelser. 

Det typiske squat rack består av en massiv rammestruktur og to forbundne stålrør. På stålrørene er det festet en rekke kroker for å legge fra seg vektstangen. Muligheten til å kunne legge fra seg vektstangen etter en øvelse som squat eller annen øvelse, bidrar til å øke sikkerheten. 

Noen av våre squat racks er også utstyrt med en tverrgående stang øverst, som gir deg mulighet til å gjøre pull-ups. Derfor betraktes mange squat racks som multi racks. Flere av våre squat-stativer leveres også med J-hooks og spotting arms - tilbehør som gir deg enda flere treningsmuligheter og samtidig øker sikkerheten. 

Finn den typen squat rack som passer for deg 

Squat racks er ikke bare squat racks. Du finner nemlig mange forskjellige utgaver av de populære treningsstativene - inkludert power rack, half rack og smith rack. Hvis du ønsker å bli litt klokere på de forskjellige utgavene av squat-stativer, gir vi deg en oversikt her: 

 • Squat rack - Et squat rack er den vanligste utgaven og er bra for squat, benkpress og lignende øvelser. Oppbygningen er relativt enkel og består av en ramme med to loddrette stolper som har enten en eller flere kroker, hvor du kan plassere vektstangen

  Du kan få det vanlige squat-stativet i henholdsvis sammenhengende og todelt utgaver. De sammenhengende squat racks er de mest stabile sammenlignet med de todelt squat racks, som til gjengjeld gir mer fleksibilitet i hvor du plasserer den. 

 • Power rack - Et power rack er en mer avansert versjon av et squat rack. Det har vanligvis fire loddrette stolper, en horisontal bjelke og to loddrette bjelker som forbinder stolpene. Med et power rack har du dermed mulighet til å justere høyden på vektstangen og legge til forskjellig tilbehør for å utføre en bred vifte av øvelser, inkludert pull-ups, dips og benkpress.
 • Half rack - Et half rack er mellomtingen mellom et vanlig squat rack og et power rack. Det vil si at det er litt større og mer avansert enn et squat rack, men ikke helt på samme måte som et power rack. 

  Half racks har blant annet flere kroker langs de loddrette bjelkene, hvor krokene enten er faste eller justerbare, solide føtter og en generelt høy vekt. Med et half rack får du dermed et ganske solidt squat rack som har høy stabilitet, men som fortsatt ikke tar opp så mye plass. 

 • Smith rack - Et smith rack er en maskin hvor vektstangen beveger seg opp og ned i et fast spor. På den måten kan du trene med tunge vekter uten å ha behov for en til å spotte deg. Dette fastmonterte systemet hjelper deg også med å sikre en mer stabil bevegelse. Til gjengjeld begrenser det bevegelsesfriheten. Du kan bruke et smith rack til squats, benkpress og andre øvelser.

Uansett hvilket squat rack du velger, er det god mulighet for effektiv trening av forskjellige muskelgrupper via en rekke forskjellige øvelser. 

Slik finner du det beste squat rack for hjemmegymmet eller treningssenteret ditt 

Enten du skal bruke squat racken din i hjemmegymmet eller på et treningssenter med tusenvis av medlemmer, ønsker du naturligvis å finne det beste til prisen som fortsatt er en god squat rack. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med. Derfor gir vi deg noen nyttige tips nedenfor om hva du bør ta hensyn til. Trenger du mer hjelp, er vår kundesupport bare én e-post eller ett telefonanrop unna. 

Ta utgangspunkt i dine behov og preferanser 

For å finne den perfekte squat rack må du ta hensyn til egne behov og ønsker. Vi kan ikke peke på én squat rack som vil være ideell for både hjemmegym og treningssentre. Til gjengjeld har vi gjort det enkelt og oversiktlig for deg å få vist de mest relevante stativene ved å angi dine ønsker om merke, kroppsdel, produktlinje og pris. I tillegg til disse faktorene bør du være oppmerksom på stativets bæreevne, funksjonalitet og størrelse i forhold til en sammenligning. 

Få mer ut av plassen med en sammenleggbar squat rack 

Ønsker du å utnytte plassen så effektivt som mulig i hjemmegymmet eller treningssenteret ditt, bør du velge en sammenleggbar squat rack. Det er også mange fordeler ved å velge et frittstående stativ, som vi vil komme inn på i neste avsnitt. 

Vurder et frittstående squat rack for maksimal fleksibilitet 

I vårt sortiment finner du blant annet frittstående squat racks. Disse er perfekte for hjemmegymmet eller det lille treningssenteret. Det frittstående squat-stativet er lett å flytte rundt på, og det er derfor mulig å flytte det bort når du eller andre ikke bruker squat-stativet. Dermed kan du også frigjøre mer plass til annet treningsutstyr. 

Frittstående squat racks utmerker seg ikke bare ved å tilby høy fleksibilitet. Stativene er også kjent for å være svært prisgunstige. Hvis du også leter etter en frittstående squat rack til en overkommelig pris, finner du den heldigvis her hos Fitness Engros. 

Vi har også squat-stativer med innebygde vektstangholdere 

Slå to fluer i én smekk ved å kjøpe en squat rack med innebygde vektstangholdere. Da slipper du å kjøpe både squat rack og vektstangholder separat. Flere av våre squat racks er utstyrt med horn for oppbevaring av vektstenger. Dermed kan du alltid ha vektstengene innen rekkevidde, og du kan oppbevare dem vektmessig for å skape best mulig oversikt. 

Hvor høy belastning kan et squat rack tåle? 

I beskrivelsene av våre stativer fremhever vi vanligvis en maksimal vektbelastning eller bæreevne. Denne faktoren sier noe om hvor høy belastning det enkelte squat rack kan tåle. Bæreevnen kan variere fra stativ til stativ, men vil typisk ligge på rundt 300-400 kg. Det er dermed gode muligheter for å trene tungt uten å bekymre deg for å skade squat-racket. Vi streber også etter å fremheve stativenes egenvekt og deres mål (høyde, bredde og lengde). 

Du kan få en billig squat rack hos Fitness Engros 

Er jakten på en prisvennlig squat rack i gang? Da kan du legge kikkerten til side og avslutte jakten nå. Vi selger nemlig en verden av populære squat racks til gunstige priser. Vi selger treningsutstyr til både private og bedrifter, så vi kan også tilby deg en virkelig god handel, uansett hvor du trenger squat-racket. Med våre lave priser understreker vi at en god squat rack ikke trenger å koste en formue. Vil du spare ekstra mye penger, besøk vår online outlet, hvor vi ofte har gode tilbud på nettopp squat-racks. 

Vi selger også tilbehør til dit squat rack 

Fitness Engros er ikke bare stedet hvor du kan investere i et nytt, moderne og slitesterk squat rack. Det er også her du finner et vell av tilbehør til våre mange forskjellige squat racks. 

Uunnværlig tilbehør til ditt squat rack inkluderer for eksempel våre gummifliser, som har til formål å beskytte gulvet ditt mot skader. Vårt utvalg av tilbehør til squat racks begrenser seg imidlertid ikke til praktiske gummifliser. Vi tilbyr også mye annet.

Vårt utvalg av tilbehør til squat racks inkluderer blant annet: 

 • Treningbenker 
 • Vektstenger 
 • Vekt-skiver 
 • Fjær-låser 

Ved å kjøpe et godt squat rack og et utvalg av ovennevnte tilbehør, legger du opp til en variert og effektiv helkroppstrening. 

Uansett om du bare kjøper en squat rack eller om du også kjøper tilbehør, kan vi tilby attraktive fordeler til alle våre kunder, som for eksempel rask levering og 365 dagers returrett.

Mød vores konsulenter - kontakt dem her
Vores salgsteam står altid klar til din opgave
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point