Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Veien til Games

Veien til Games
- af Astrid Tind
02.08.2024

Games-trening med Team Flæk

Sommaren er over oss, og for de fleste betyr det sommerferie i utlandet og kanskje en pause fra treningslokalene, men ikke for oss i Team Flæk. Tilbake i mai måned sikret vi oss for andre gang en billett til CrossFit Games, som denne gangen er i Fort Worth i Texas! Derfor bruker vi sommeren på å trene og forberede oss til turen. Les med her, hvor jeg forteller litt om våre forberedelser, men først tar jeg dere med tilbake til Lyon i mai 2024.

Semifinalene i Lyon

Semifinalene er typisk den viktigste konkurransen i året, da det er her man kvalifiserer seg til Games. For oss som hobby-atleter er ingenting gitt, og vi må hvert år kjempe hardt for å komme videre. Det var ingen unntak i år, hvor vi kjempet fra dag én av og mest av alt kjempet vi sammen som et lag. Vi kunne merke hvordan vi hele tiden hjalp hverandre både utenfor gulvet og på gulvet med å prestere vårt beste. Vi visste godt at vi lå på riktig plassering på leaderboardet det meste av helgen, men jeg tror ikke noen av oss torde å se og slappe av, for vi visste godt at det ikke var over før etter siste økt på den siste dagen. Jeg er virkelig stolt over fokuset og roen vi alle kunne bevare gjennom hele konkurransen. Men jeg er aller mest stolt av samarbeidet vi leverte hver gang vi gikk på gulvet. Det var uten tvil en fornøyelse å stå side om side med mine tre lagkamerater og kjempe oss frem mot plassen.

Lørdag ettermiddag kunne vi klemme hverandre stort og felle en tåre eller to, og stå som det femte beste laget i Europa med en Games-billett i hånden! Det er en helt ubeskrivelig følelse når vårt navn blir ropt opp, og vi kan juble og se hverandre i øynene og si, vi gjorde det. Vi oppnådde vårt felles mål, som vi har kjempet så hardt sammen for å oppnå! Når jeg ser klipp fra de minuttene, får jeg fortsatt et sug i magen og en klump i halsen av lykke over hvor fantastisk det er å oppnå sitt mål! Det høres ut som noe man har hørt før, men akkurat der og da, er det virkelig alt det harde arbeidet verdt x1000!

Treningscamp med Team Flæk

Når vi i Team Flæk trener, foregår det alltid over en helg. Vår ene lagkamerat, Felix, kommer nemlig fra Tyskland og flyr til København for å trene med oss. Helt praktisk ser en treningscamp slik ut: Felix lander fredag kveld kl. 22.00. Lørdag morgen møtes vi og har første økt fra kl. 09.00-11.00. Deretter tar vi en pause på 2-3 timer, før vi kjører andre økt kl. 14.00-16.00. Det hele gjentar vi på søndag, hvor Felix tar flyet hjem kl. 19.00 søndag kveld. På en økt gjør vi to team workouts, så vi har både en del A og en del B. I løpet av en slik helg rekker vi altså å gjøre 8 økter.

Det er en ganske intens helg, som krever en del fokus. Fokus både på selve treningen, men også på å spise nok, sove nok og være sosial med de andre på laget. Vi har heldigvis vår coach Emil Matthews med på sidelinjen, som planlegger alle våre økter og holder styr på oss. Det er en stor fordel for oss at vi har Emil med, da han kjenner oss som personer, og han kjenner kroppene våre og hva vi har kapasitet til. Dessuten krever det et stort overblikk å trene CrossFit, da det er enormt mange ukjente elementer og øvelser i sporten som man må være forberedt på og huske å trene. Når man trener på lag, krever det også et samspill mellom sine lagkamerater, hvor en del synkrone elementer spiller inn. Derfor er det en viktig rolle at Emil kan gi oss tilbakemelding på om vi er synkrone, og hvordan vi skal endre på våre bevegelser for å bli mer synkrone. Han agerer litt som en dommer for oss, mens vi trener våre økter.

Etter hver økt har vi en debriefing, hvor vi alle sammen snakker om hva som gikk bra og hva vi kan forbedre neste gang. Det kan være alt fra små ting som at vi skal huske å ta med kalken og stramme beltet på riktig tidspunkt, til store ting som å sette ned tempoet for at vi alle kan henge med eller bli bedre til å telle oss i gang. Alle får tid til å snakke, og det gir oss på laget en god følelse av at vi alle er viktige og bidrar til å gjøre oss bedre sammen. Emils rolle som coach er superviktig, spesielt når det er et lag på fire personer. Det kan ellers skape en ulikhet mellom medlemmene på laget hvis det oppstår uenighet om tingene. Her er det godt å ha en femte person med som kan se tingene utenfra. Heldigvis er vi alle fire gode venner også utenfor CrossFit-boxen, så det sosiale kommer ganske naturlig, og vi liker faktisk å tilbringe tid med hverandre. Av og til bruker vi også hele lørdag kveld på å spise sammen og se film.

#}

Games-treninger

I løpet av sesongen har vi hatt cirka 8 treningshelger sammen som et lag på fire, og innimellom har Viktor, Mia og jeg trent sammen. Før avreise til Texas har vi kun to helger sammen i København, i tillegg til 3-4 dager i Texas når vi møtes rett før Games starter. Vårt fokus i treningen opp mot Games er på flere tunge løft og flere tunge elementer. Typisk er programmeringen til Games nemlig tyngre. Tidligere år har workouts bestått av blant annet sled push og pull med fire personers slede, som veier rundt 800 pund! Derfor trener vi en del workouts med sleder og andre såkalte “odd objects” som sandsekker, pig flips, osv.

Vi trener fortsatt workouts med “the worm”, som er den firepersoners "sandsekk" man ofte ser i Team CrossFit-konkurranser. Vår trening består også av flere “out of the box”-treninger, som løping, sykling og svømming, noe som er øvelser som tidligere har vært sett på Games. Emil og Viktor, som sammen avtaler hvilke workouts vi gjør, går gjennom tidligere års workouts og prøver å etterligne dem så godt som mulig, slik at vi får en følelse av hva som kan komme.

Det spesielle med Games er at det er en lengre konkurranse enn vi normalt er vant til, altså er volumet høyere. Derfor er det også en god idé å trene på det. Men ettersom vi alltid har intense treningshelger med høyt volum, er vi mer eller mindre vant til det. Ikke for å si at vi også vil bli hardt rammet under konkurransen i Texas. Når vi snakker om Texas, kan jeg nesten ikke unngå å nevne varmen vi kommer til å trene i. De 10 dagene vi er i Texas før konkurransen, skal vi blant annet bruke på å venne oss til varmen. Det krever en del mer energi å kjøle ned kroppen, og det krever ikke minst stor fokus på væskeinntak og mat. Dette er noen av de tingene vi kommer til å bruke tid på. Dog skal det sies at mye av konkurransen vil foregå innendørs i en stor arena, men jeg tror fortsatt vi vil bli påvirket av varmen utenom konkurransen.

Vi har en treningshelg igjen før avreise, og nå gleder vi oss til å komme avgårde. Vi gjør alt for å nyte opplevelsen så godt vi kan, for vi tar det ikke for gitt, og vi føler oss alle veldig heldige over å ha kommet så langt sammen. Vi er alle super takknemlige for støtten og oppbackingen vi har fått fra vårt CrossFit-miljø her i Danmark, og på vegne av oss alle vil jeg si TUSEN TAKK. Uten deres støtte ville vi ikke kunne komme så langt!

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point