Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Essensielt utstyr til styrketrening

Emil Ryberg Anbefaler - Min personlige liste over essensielt utstyr for deg som er opptatt av styrketrening!

Essensielt utstyr til styrketrening
- af Emil Ryberg
15.08.2024

Essensielt treningsutstyr

Listen er etter hvert lang når det kommer til styrkeutstyr som jeg personlig ville hatt for å ha komplette forhold for styrketrening.

Derfor har jeg laget en liste over det utstyret som jeg generelt mener vil gagne alle som er opptatt av styrketrening, basert på funksjonalitet og tilgjengelighet.

Med andre ord – essensielt utstyr. Det er altså utstyr som jeg mener du rett og slett må eie, fordi det gir så mange muligheter.

Manualer

Mange sett med manualer. Jo flere, jo bedre.

Du kan gjøre så mye variert trening med manualer. De tar ikke like mye plass som en vektstang, og det gir deg muligheten til å gjøre mange ettarms- eller ettbeinsøvelser som bare ikke kan oppnås med annet utstyr. Det er klart mitt go-to!

En justerbar treningsbenk

En justerbar treningsbenk vil være neste punkt på listen. Det er et element som gir så mange muligheter og som gjør det å eie manualer eller vektstenger mye mer givende. Mengden av øvelser som kan optimeres ved å ha en benk, er stor.

Squat Rack

Et Squat Rack er uunnværlig. Selv om det bare skal brukes til å stabilisere seg selv. Rumenske markløft er aldri det samme hvis øvelsen må startes fra gulvet. Så et rack med justerbare kroker og mange høyder/hull til innstilling er etter min mening gull verdt.

Cable Pulldown Tårn / Pull-Up Bar

Å ha et Cable Pulldown Tårn / Pull-Up Bar tilgjengelig vil være avgjørende for at du kan oppnå den beste treningen av ryggmusklene dine. Å trekke ned i noe eller løfte seg opp er en av de enkleste, men også mest effektive måtene å styrke baksiden av overkroppen.

Vektstang

En god klassisk vektstang er et av mine foretrukne verktøy for å flytte store mengder vekt. Det er så enkelt å trene med, og det er mange treningsøkter som kan fullføres med få øvelser utført med vektstang, fordi det er så krevende og utfordrende for hele kroppen.

Bumper plates

Bumper plates vil for alltid ha en stor plass i mitt hjerte. Utstyr som har samme diameter, uansett hva det veier, gjør det så brukervennlig å utføre flere øvelser uten at du mister kontrollen eller balansen.

Teknikk vektskiver

Små teknikkvektskiver er et av de mest undervurderte elementene i styrketrening. Det er de fordi mange glemmer hvor viktig progressiv overbelastning er, men også hvor enkelt det faktisk kan være å skape ved bare å ta i bruk teknikkvektskiver som veier fra 0,25 kg og helt opp til 2,5 kg. De bør være de fleste menneskers beste venn i et treningssenter.

Justerbart kabeltårn

Det er uten tvil verdt å nevne et justerbart kabeltårn. Kabler er etter min mening overlegent for oppbygging av muskelmasse, fordi man opplever en helt annen stabilitet og styrkekurve enn med frie vekter. Mange øvelser utført i kabler har stor overføringsverdi til øvelser med frie vekter, da økt stabilitet ofte gjør det lettere å håndtere tyngre belastninger over tid.

Leg extensions og leg curl maskin

Det er fantastisk å kunne trene beina isolert. I den forkortede fasen er det virkelig essensielt for utvikling av større muskler og generelt knestyrke under stabile forhold. Uansett om du er veldig opptatt av trening eller ikke, er jeg sikker på at alle som bruker disse to maskinene vil ha nytte av dem, uansett hva målet deres er.

Lifting straps

Det siste på listen er faktisk litt nisjeutstyr, men lifting straps er gull verdt. Dette utstyret alene vil alltid hjelpe deg med å opprettholde progresjonen og ikke bli hindret på grunn av svekket grepsstyrke midt i et sett.

Om det er markløft eller ryggtrening. Til og med i split squats, hvor tyngre manualer etter hvert kan bli utfordrende for grepet. Her vil lifting straps virkelig være til stor hjelp.

Emil Ryberg
Emil Ryberg
Emil Ryberg
Emil Ryberg

Nice to have treningsutstyr

Smith-maskin stativ

Når det kommer til utstyr som er "nice to have", men ikke essensielt, basert på min subjektive mening, så er et Smith-maskin stativ genialt. Det har ikke samme frihet som å bare legge noen vektskiver på en vektstang og kaste rundt med den, men stativet er superideelt for mer stabile øvelser for dem som, i likhet med meg selv, har muskelbygging som mål.

D-Handles og grep

Diverse D-Handles og grep til pulldown, pushdown og andre øvelser som kan gjøres i kabeltårn, er en stor glede for en bodybuilder som meg selv. Jo flere, jo bedre! Man kan imidlertid komme veldig langt med bare 2-3 håndtak/grep som gjør jobben, og da klarer man seg fint. Derfor er det et "nice to have".

Pin Loaded Chestsupported Machine Row

Hvis det er noe jeg alltid føler er mangelvare i mange treningssentre, så er det en Pin Loaded Chestsupported Machine Row. Man kan fint oppnå veldig gode treningsøkter for hele ryggen uten en slik maskin, men hvis man virkelig skulle velge en fornuftig maskin som alle typer mennesker med alle slags treningsmål kan bruke, så burde det være en slik.

Rolling pad

En Rolling Pad til Rear Foot Elevated Split Squats. Selv om en treningsbenk fint kan brukes til Split Squats og alltid har fungert perfekt, kan det for mange være mer skånsomt, og personlig synes jeg det føles mer naturlig å gjøre øvelsen på en rullende pute som følger ankelleddet bedre. Det gjør det litt mindre slitsomt å gjøre Bulgarian Split Squats når oppsettet er 10/10.

Isolasjonsmaskiner

Isolasjonsmaskinøvelser er også veldig fine å ha tilgjengelig, men hvis man var strandet på en øde øy og bare hadde et sett tunge manualer tilgjengelig, ville man fortsatt fått mye mer ut av dem enn å være strandet med en Pin Loaded Pec Deck Machine.

For den avanserte atleten

Knebind, wristwraps og løftebelte

Her vil utstyr som knebind, wristwraps og løftebelte være aktuelt. Altså utstyr som for den avanserte atleten vil gi de siste 5%, som kan være avgjørende i tunge løft og i jakten på progressiv overbelastning.

Kalk

Flytende kalk eller kalkblokker for bedre grep under svette treningsøkter gir også god mening. Spesielt i kroppsvektsøvelser hvor grepet blir satt på prøve og kan være avgjørende. Derfor brukes det også primært i vektløfting, CrossFit og styrkeløft.

Finn det utstyret som passer for deg

Generelt sett er det subjektivt hva som er nødvendig for den enkelte og deres trening. Selv om noen øvelser er mer optimale for et bestemt mål, betyr det ikke at du MÅ gjøre disse øvelsene hvis du ikke liker dem eller bare ikke får teknikken til å fungere.

Etter mange års trening har jeg erfart at de aller fleste kommer lengre med sin trening ved å fokusere på mer enkel og grunnleggende arbeid, som både foregår i maskiner og med frie vekter. Utstyret er i siste ende bare et hjelpemiddel for å flytte mer vekt på en mer stabil og optimal måte i forhold til målet ditt. Hvis man, som meg, har alt utstyret nevnt på "Need to Have"-listen, vil man ikke gå tom for øvelser eller muligheter for fremgang i treningen.

Jeg ønsker deg en fantastisk treningsøkt og håper at du fikk bekreftet eller avkreftet hva som er essensielt for din trening, og hva som potensielt ikke er like nødvendig som du kanskje tror.

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point