En treningsuke som kajakkpadler
- af René Holten Poulsen
21.05.2024

En treningsuke som kajakkpadler kan variere mye fra sommer til vinter, eller til og med bare fra høst til vinter, til vår. Det er en av de tingene jeg fra veldig ung alder elsket ved sporten, nemlig at det kreves så mye forskjellig trening for å bli en dyktig kajakkpadler. Spesielt i den klubben hvor jeg kommer fra, fordi vi ligger et sted hvor vi er mye påvirket av været. Jeg er vokst opp ved Maribo-sjøen på Lolland. Lolland er, som de fleste vet, nesten helt flat, og det gjør at vinden ikke blir stoppet. Dessuten ligger sjøen på den østlige siden av øya, så når vestavinden blåser (noe den ofte gjør om høsten og vinteren), kan det være veldig vanskelig å komme ut når det er kaldt.

Som fulltid kajakkpadler er jeg så privilegert at jeg kan fokusere nesten 100% på å trene. Jeg har også en del forpliktelser overfor sponsorer som må overholdes, men jeg kan planlegge hverdagen min etter treningen. Det vil si at min fridag fra trening er på søndager.

Trening om sommeren

Mandag til lørdag trener jeg typisk hver formiddag ved 8-9 tiden. Da jeg kun har en enkelt treningspartner og han har friår, gir det meg mye fleksibilitet, og det blir planlagt mye etter når trafikken er mest smertefri. De fleste formiddager har jeg en treningsøkt etter morgentreningen min, mandag, onsdag og fredag er det en styrketreningsøkt. Tirsdag og torsdag er det en løpeøkt. Dessuten trener jeg mandag, tirsdag, torsdag og fredag ettermiddag på vannet.