Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
Få tilgang til flere REP Fitness-produkter ved bestillinger på over 16 000 NOK. Les mer her

Slik gjør du Manual snatch

Slik gjør du Manual snatch
Slik gjør du Manual snatch
- af Christina Agerbeck
14.10.2024

Trening trenger ikke være komplisert. Ved å holde det enkelt, blir det ofte lettere og mer oppnåelig. Én eller to manualer kan enkelt være veien til en god og effektiv trening. Avhengig av vekten kan manualen brukes enten som et styrkeelement eller mer cardio-relatert i en treningsøkt. I tillegg kan manualen brukes til å trene hele kroppen. Dette gjelder spesielt for øvelsen 'Dumbbell snatch'. Her må både bena og overkroppen arbeide.

Dumbbell snatch med én manual

Manualen føres i én bevegelse fra gulvet til strak arm over hodet. Øvelsen krever mye bruk av bein, spesielt hamstrings og setemuskler. En eksplosiv bevegelse fra beinet og hoften gir momentum til å føre manualen oppover. Dette reduserer arbeidet for armen og skulderen. Armens primære oppgave er å føre manualen på plass over hodet og deretter føre manualen ned igjen. Det er en stor fordel å holde manualen nær kroppen, både på vei opp og på vei ned.

Hvis en tung manual brukes, kan det være en fordel å komme under manualen når den føres over hodet. Dette kalles også et jerk. På den måten trenger ikke manualen å føres like høyt opp, noe som kan spare skulderen for mye arbeid.

I treningsøkter kan det være en fordel å kunne bytte arm i luften. Altså føre manualen fra den ene hånden til den andre. Idet manualen føres nedover, slippes den ved hodehøyde, hvorpå den gripes av den andre hånden i den nedadgående bevegelsen.

Jo tyngre manualen er, jo mer vil det kreve av grepet, spesielt ved håndskift. Jeg synes personlig at det kan være en fordel å bruke tape på for eksempel tommelen, da dette gir et bedre grep når kroppen blir svett.

#}
#}

Dumbbell snatch med to manualer

I prinsippet er bevegelsesmønsteret det samme som med én manual. To manualer krever derimot litt mer koordinasjon og mobilitet. Her er det ikke mulig å rotere i overkroppen for å få armen tett til hodet. Det trengs derfor litt mer armstyrke og viljestyrke for å få begge armene tett til ørene. Derfor er det enda viktigere å skape et ekstra godt momentum fra bein og hoften, slik at arbeidet for armene blir lettere.

Med to manualer er det enda viktigere å holde dem tett til kroppen. Ved å bevege dem i en rett linje fra gulvet til over hodet, vil bevegelsen føles lettere, da det blir enklere å overføre energien fra kroppen til manualene.

Grepet om manualen

Uansett om du bruker én eller to manualer, vil jeg anbefale å holde hånden nærmest det hodet som er lengst fra kroppen. Ved å ha hånden presset mot det ene vekthodet, kan både styrken og kraften utnyttes. Holder du midt på håndtaket, risikerer du at hånden glir når manualen beveges, noe som vil bryte rytmen og momentumet.

Få inspirasjon til din trening

Du kan alltid endre treningsøktene slik at de passer for deg og tidsplanen din.

Treningsøkt med én manual

5 runder på tid:

16 Alternerende dumbbell snatch

8 Burpees over manual


Treningsøkt med to manualer

AMRAP 8 minutter

4 Double dumbbell snatch

8 T2B (eller v-ups)

12 Air squats

Relaterede produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Nærmeste Pick up Point