Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
KICKSTART SOMMERFORMEN - SPAR OPP TIL 20%

Fra danser til CrossFit-atlet: Et intervju med Christina Agerbeck

Møt vår nye ambassadør Christina Agerbeck og les mer om hennes inspirerende reise.

Læs vores interview med ambassadør Christina Agerbeck
Fra danser til CrossFit-atlet: Et intervju med Christina Agerbeck
- af Fitness Engros
01.11.2023
Fitness Engros

Vi møtte vår ambassadør, Christina Agerbeck, for å bli bedre kjent med henne og utforske hennes lidenskap for Crossfit. Christina er en imponerende idrettsutøver som har markert seg som et pålitelig navn innenfor CrossFit-verdenen. I dette intervjuet får du muligheten til å dykke inn i hennes verden. 

Hvordan startet interessen din for CrossFit? 

Tilbake i 2014/2015 var CrossFit den nye og trendy sporten. Min venninne spurte ofte om jeg ville bli med på CrossFit-trening, men jeg takket høflig nei hver gang. På dette tidspunktet var jeg opptatt med dans og pole dance. En dag bestemte jeg meg likevel for å bli med venninnen min, mest for å imøtekomme henne. Jeg ble positivt overrasket over treningen og ble helt solgt. Den hadde alle elementene jeg savnet fra dans og pole dance. Jeg ble begeistret for den "maskuline" og rå styrken, samtidig som den krevde teknikk og eleganse. Etter den treningen sluttet jeg med dans og pole dance for å begynne med CrossFit. 

Hva er de største øyeblikkene i karrieren din så langt? 

Da jeg begynte med CrossFit, konkurrerte jeg på lag som mange andre gjør. På et lag er det trygt og gir gode muligheter for utvikling. Hele laget jobbet ekstremt hardt, og det overrasket nok de fleste at vi gjorde det så bra i semifinalene (EM) og kvalifiserte oss for Games (VM). Å stå der på gulvet og høre navnet vårt bli nevnt, er kanskje et av de største og mest unike øyeblikkene i karrieren min så langt. 

Etterpå begynte jeg å konkurrere individuelt og har deltatt i flere konkurranser. Jeg er utrolig stolt over å ha kvalifisert meg for en stor konkurranse i Dubai flere ganger. 

Hvordan klarer du å holde deg motivert? 

Jeg har drevet med idrett siden jeg var veldig ung og begynte som profesjonell danser da jeg var 10-11 år. Så det har egentlig aldri vært vanskelig for meg å holde motivasjonen oppe. Det ligger så dypt i meg å være fysisk aktiv og gjøre det så bra som mulig, at det er helt naturlig for meg å trene daglig. Jeg har likevel dager hvor treningslysten er lavere enn vanlig, og da aksepterer jeg det bare. Jeg senker forventningene og sørger for å gjennomføre treningen så godt som mulig. 

Hvordan ser treningsrutinen din typisk ut i og utenfor sesongen?

Treningsrutinen min varierer mye avhengig av om jeg er i sesong eller utenfor sesong. Vanligvis trener jeg to ganger om dagen, 5-6 dager i uken. Jeg sørger alltid for å ha en hel hviledag i uken, og så har jeg en dag hvor jeg svømmer og gjør litt lett trening ved siden av. 

I utenfor sesongen, som er om sommeren og høsten, fokuserer jeg hovedsakelig på mine svakheter, som er styrke. Når jeg nærmer meg sesongstart, legger jeg til kardiotrening i programmet. Kardiotreningen består hovedsakelig av maskinarbeid og/eller løping, noe som ikke belaster ledd og muskler like mye. Når vi kommer til desember og januar, legger jeg til flere treningsøkter med vekt på konkurranserelatert trening, ettersom sesongen virkelig starter i februar og mars med de innledende kvalifiseringene. 

Hvordan spiller kosthold og ernæring en rolle i treningen din? 

Det er utrolig viktig å få nok mat, og for meg, og mange andre innen denne idretten, kan det være utfordrende. Jeg har selvfølgelig fokus på å få nok av grunnleggende næringsstoffer som karbohydrater, proteiner, fett, kostfiber, vitaminer og mineraler, men det viktigste for meg er å få i meg tilstrekkelig med mat. Derfor sørger jeg for å spise flere mellommåltider i løpet av dagen, da det kan være vanskelig å dekke energibehovet mitt gjennom hovedmåltidene. Jeg har alltid hatt en naturlig tilnærming til å spise variert og sunt, men på grunn av treningen min og målet mitt om å bli sterkere, fokuserer jeg på å inkludere kaloririk mat i kostholdet mitt, som for eksempel peanøttsmør, mørk sjokolade og iskrem.

Hvordan har CrossFit påvirket livet ditt utenfor idretten?

Idretten min har definitivt satt alt annet i andre rekke, da treningen er det viktigste for meg. Jeg planlegger så langt det er mulig alt rundt treningen for å sikre at jeg får gjort treningen. Heldigvis driver både kjæresten min og familien min selv med CrossFit, så de har naturligvis stor forståelse for prioriteringene mine, noe som gjør alt mye enklere. 

Hvordan håndterer du press og forventninger? 

Jeg har egentlig aldri helt knekket koden for dette, men jeg synes jeg er ganske flink til å håndtere det. Jeg vil alltid gjøre det bra, men jeg minner meg selv om at det ikke er "liv eller død". I stedet fokuserer jeg på å ha det gøy med det. Samtidig kommer de største forventningene fra meg selv, da jeg ikke bekymrer meg så mye om andres forventninger. 

En inspirerende reise 

Christina Agerbecks reise fra danser til CrossFit-atlet er en inspirerende historie om dedikasjon, mot og lidenskap for idrett. Hennes suksess innen CrossFit er et eksempel på hvordan en sterk vilje kan føre langt. Vi ser frem til å følge Christina Agerbe

Christina træner med vægtstang
Christina træner med vægtstang
Christina Agerbeck træner ofte
Christina Agerbeck træner i ringene
Christina Agerbeck træner på GHD
Christina Agerbeck trænger på assault bike

Hvordan ser din træningsrutine typisk ud i din on/off-season? 

Min træningsrutine er meget forskellig, alt efter om jeg er i on- eller off-season. Normalt træner jeg to gange om dagen, 5-6 dage om ugen. Jeg sørger altid for at have en hel hviledag om ugen og så har jeg en dag, hvor jeg svømmer og laver lidt let træning ved siden af. 

I min off-season, som ligger hen over sommeren og efteråret, fokuserer jeg primært på mine svagheder, hvilket er styrken. Når jeg kommer længere hen mod sæsonstart, så sørger jeg også for at tilføje cardio til træningen. Cardiotræningen består primært af maskinarbejde og/eller løb, noget der ikke er for tangerende på led og muskler. Når jeg når hen til december og januar, implementerer jeg flere workout-relateret sessions, da sæsonen for alvor starter i løbet af februar og marts, hvor de indledende kvalifikationer ligger. 

Hvordan spiller kost og ernæring en rolle i din træning? 

Det er utrolig vigtigt at få nok mad, og for mig, og mange andre i denne sport, kan det være svært. Jeg har selvfølgelig fokus på at få nok af grundelementerne såsom kulhydrat, protein, fedt, kostfibre, vitaminer og mineraler, men det vigtigste for mig er at få spist tilstrækkeligt. Derfor sørger jeg for at få indtaget en del snacks i løbet af dagen, da det kan være svært at få opfyldt mit energibehov igennem hovedmåltiderne. Det har altid været naturligt for mig at spise godt og varieret, men grundet træningen og mit mål om at tage på for at blive stærkere, har jeg fokus på at indtage fødevarer som er meget kalorieholdige, hvilket fx er peanutbutter, mørk chokolade og is.

Hvordan har CrossFit påvirket dit liv uden for sporten? 

Min sport har helt sikkert sat alt andet i anden række, da træningen er det vigtigste for mig. Jeg planlægger, så vidt det er muligt, alting rundt om min træning, så jeg er sikker på, at træningen bliver klaret. Heldigvis dyrker både min kæreste og min familie selv CrossFit, så de har stor forståelse for mine prioriteter, hvilket gør det hele nemmere. 

Hvordan håndterer du pres og forventninger? 

Jeg har aldrig rigtig knækket koden til dette endnu, men jeg synes egentlig, at jeg er ret god til at håndtere det. Jeg vil altid gerne gøre det godt, men jeg minder også mig selv på, at det ikke er ”liv eller død”. I stedet fokuserer jeg på også at have det sjovt med det. Samtidig, så kommer de største forventninger fra mig selv, da jeg ikke bekymrer mig særlig meget, om andres forventninger. 

En inspirerende rejse 

Christina Agerbecks rejse fra danser til CrossFit-atlet er en inspirerende historie om dedikation, mod og passion for sport. Hendes succes i CrossFit er et eksempel på, hvordan en stærk vilje kan føre en langt. Vi ser frem til at følge med i Christina Agerbecks fortsatte succes og se, hvad fremtiden har i vente.

Relaterte produkter
Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point