Prisene er inkl. toll og MVA
365 dagers returrett
Kundeservice: +47 22 53 55 59
KICKSTART SOMMERFORMEN - SPAR OPP TIL 20%

Innred det perfekte crossfitrommet hjemme

I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom hvordan du kan skape det perfekte crossfitrommet i ditt eget hjem, slik at du selv i en travel hverdag har tid til treningen.

Byg din egen crossfit box derhjemme - læs her hvordan
Innred det perfekte crossfitrommet hjemme
- af Fitness Engros
10.07.2023
Fitness Engros

Crossfit har blitt utrolig populært de siste årene. Det er en funksjonell og allsidig treningsform som trener mange forskjellige muskelgrupper samtidig. Hvis du er interessert i å trene crossfit, men har vanskelig for å finne tid til det i en travel hverdag, kan du innrede ditt eget crossfitrom hjemme. I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom hvordan du kan skape det perfekte crossfitrommet hjemme uten å gå over budsjettet. 

Viktige hensyn angående plass, innredning og budsjett 

Før du begynner å innrede ditt eget personlige crossfitrom, er det noen viktige hensyn du bør ta. Det er spesielt viktig å vurdere følgende: 

Plass: Først og fremst må du få oversikt over rommets størrelse og takhøyde. Hvor mye plass har du tilgjengelig, og hvordan kan du best utnytte den? Mål eventuelt opp rommet hvis du ikke kjenner dimensjonene. 

Innredning: Når det gjelder selve innredningen av ditt crossfitrom, er det viktig å legge en plan for hvordan utstyret skal plasseres slik at treningsrommet blir så funksjonelt som mulig. Undersøk også hvor mye belastning veggene og taket tåler før du henger opp noe, for eksempel en rammekonstruksjon. 

Budsjett: Til slutt er det fornuftig å vurdere hvor mye du er villig til å investere i utstyr og tilbehør til ditt crossfitrom. Hvis budsjettet er begrenset, kan du i starten kjøpe det mest grunnleggende crossfitutstyret og deretter utvide med mer utstyr. 

Skap en komfortabel trening og beskytt underlaget med høykvalitets gummigulv 

Hvilket treningsgulv er perfekt for et crossfitrom? Vi gir vårt beste forslag nedenfor. Det finnes mange forskjellige alternativer, men et populært og anbefalt valg er gummigulv fra Granuflex. Granuflex-gummigulv er støtabsorberende, noe som reduserer risikoen for skader. Gulvene er også enkle å rengjøre og vedlikeholde, og de beskytter effektivt det underliggende gulvet. Granuflex-rullegulv i gummi egner seg også utmerket både for innendørs og utendørs bruk. Det ideelle valget av rullegulv avhenger blant annet av hvilket underlag det skal legges på. 

Valg av utstyr og tilbehør til ditt crossfitrom 

Du har nå gjort grundige vurderinger angående den generelle innredningen av ditt crossfitrom og kanskje også satt et budsjett. Neste steg er å skaffe det riktige utstyret og tilbehøret til ditt crossfitrom. 

Det finnes en verden av utstyr til crossfit, men vi vil gjerne fremheve følgende must-have utstyr: 

  • Innendørs Rigger / squat stativ 
  • Vekter (vektplater, kettlebells, manualer osv.) 
  • Treningsstrikker 
  • Wall ball 
  • Foam roller 
  • Timer 
  • Turnringer 
  • Hoppkasser 
  • Treningbenk 

Det finnes mange produsenter av nevnte crossfitutstyr, for eksempel Crossmaxx, Throwdown, Bear KompleX, LMX og SQ&SN. 

Rammekonstruksjon / squat stativ 

En squat stativ / rammekonstruksjon er uunnværlig hvis du vil ha mulighet til å utføre øvelser som squat og benkpress. I tillegg til disse populære øvelsene kan du også gjøre øvelser som pull ups, muscle ups, toes to bar og mange andre øvelser. 

Det ideelle valget av squat stativ for et hjemme-crossfitrom avhenger blant annet av hvor mye plass du har tilgjengelig og hvor stort budsjettet ditt er. Du kan for eksempel se nærmere på SQ&SN Squat Rack. 

Vekter 

Selv om det finnes mange crossfitøvelser der du kan bruke egen kroppsvekt som belastning, er det vanskelig å klare seg uten forskjellige vekter i ditt hjemme-crossfitrom. 

Vi vil anbefale at du skaffer både vektplater, vektstenger, kettlebells og manualer, slik at du kan utfordre deg selv og øke styrkenivået ditt. 

Produktanbefalinger: 

  • Vektstang: SQ&SN V2 CF Olympic Competition Vektstang 20 kg 
  • Vektplater: SQ&SN Bumper Plate 
  • Kettlebells: SQ&SN Competition Kettlebell 
  • Manualer: SQ&SN Hexagon Manual 

 Treningselastikker 

Treningsstrikker er allsidige og kan brukes til forskjellige øvelser, for eksempel squat, lateral raises og biceps curls. De er lette å oppbevare og gir deg mulighet til å tilpasse motstanden etter dine behov og styrkenivå. Treningsstrikker er også ideelle å bruke i forbindelse med oppvarming, mobilitetstrening og rehabilitering. 

Wall ball 

Wall balls er treningsballer som kan brukes til å forbedre styrke, koordinasjon og hurtighet. Disse ballene kan brukes av både nybegynnere og erfarne, da de kan implementeres i mange øvelser og finnes i forskjellige vekter. 

Se for eksempel nærmere på Crossmaxx PRO Wall, som finnes i syv forskjellige vekter fra 2 til 12 kg. 

Foam roller 

En foam roller er også en god investering til et crossfitrom, da det er et svært nyttig verktøy for restitusjon og utstrekk. Foam rolleren er spesielt effektiv for å massere ømme muskler og forbedre mobiliteten etter trening. Du kan også restituere raskere og minimere risikoen for skader ved å bruke en foam roller jevnlig. 

Du kan for eksempel investere i Crossmaxx Performance Foam Roller. 

Timer 

En crossfit-timer er et nyttig verktøy for å holde styr på tid og intervaller under treningsøktene dine. Det hjelper deg med å holde motivasjonen oppe og være fokusert. For hjemmebruk finnes det for eksempel Crossmaxx Mini Timer. 

Gymnastikkringer 

Gymnastikkringer er fantastiske for å trene overkroppen og bygge styrke og stabilitet. De kan brukes til øvelser som ring dips, pull ups og muscle ups. 

Box jump-kasser 

Box jump-kasser er ideelle for plyometriske øvelser som box jumps, step ups og burpee box jumps. De finnes i ulike høyder, slik at du kan tilpasse dem til treningen din.

For eksempel er LMX. Box Jump Kasse Soft et populært valg, og den kommer i ulike høyder fra 15 til 60 cm. 

Treningbenk

En justerbar treningbenk er også uunnværlig i et crossfitrom, da det er et svært allsidig treningsredskap som kan brukes til mye mer enn bare benkpress. Treningbenken kan også brukes til øvelser som split squat, pullovers, rows og mange andre øvelser. Du kan for eksempel kjøpe SQ&SN Dobbelt Justerbar Treningbenk til ditt crossfitrom.

Her kan du betale med Dankort, VISA og MasterCard GLS Pick up Point